Annonce
Svendborg

Tid til det årlige vinterbal

Bandet Freeschool underholder til vinterbal i Ollerup Forsamlingshus 22. november. Arkivfoto
Det er 24. år, at der i Ollerup Forsamlingshus bliver afholdt vinterbal, hvor der vil være åben scene og band, der spiller op til dans.

Ollerup: - Vi ser jer alle dukke op, mod Ollerup i en stor lystig flok.

Sådan lyder de første linjer i den såkaldte "Vinterbalssang", der er fast inventar til den årlige vinterfest-aften i Ollerup Forsamlingshus.

Vinterballet, som festen hedder, bliver afholdt for 24. gang og i år finder sted fredag 22. november fra klokken 18. Der kan indtages middag fra klokken 19 og senere på aftenen er der åben scene, og klokken 21.30 spiller bandet Freeschool op til dans.

Entrebillet til vinterballet kan man få for en 100-kroneseddel og billetter kan findes via husets hjemmeside www.ollerupforsamlingshus.dk eller via Billet.dk

Som sædvanlig går hver en krone af overskuddet fra Vinterballet til Egebjerg Øveklub, der er en af de mange foreninger, der holder til i Ollerup Forsamlings- og Aktivitetshus./limai

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Stop tyven - også hos landsbyens købmand

Det er ikke fordi, det skal gøres til et problem, som skyldes nutidens unge og børn. De får skyld for meget, men tyveri fra købmænd og supermarkeder var også en ting, da nutidens sure gamle mænd var små poder. Og hvis der gik en direkte vej fra at putte ting uretmæssigt i lommen som barn ud i langt mere alvorlig kriminalitet, så var der ikke mange fængselsbetjente tilbage til at passe på alle de indsatte. Det er heller ikke fordi, det skal gøres til et særligt problem i Gudme. Der bliver rapset alle steder. Fra de mindste flækker til de største storbyer. Men nu er det købmanden i Gudme, Martin Pellegård, som råber vagt i gevær, og det fortjener i første omgang en tanke og i anden omgang en snak med børnene derhjemme om begreberne "dit" og "mit" over aftensmaden. For ligesom det hører med til livet, at børn kan lade sig friste, så er det også en del af livet, at de voksne skal sige fra. Lige netop i Gudme får det hele et nærmest tragikomisk skær. Landsbyens borgere kæmpede længe for at holde liv i købmanden, og de spyttede sågar en lille million kroner i foretagendet. Det var vel ikke for at sikre, at deres børn og børnebørn havde et sted at stjæle? Selvfølgelig var det ikke det. Så nu er anledningen der. Også til at tænke over, hvem der har ansvaret for at tale med børnene og fortælle dem, at enten de eller deres kammerater er på vej ned ad en forkert vej. Det er i bund og grund forældrenes ansvar, og det kan aldrig blive andre end deres. Fra skolens side kan man støtte op med klassesnakke og formanende ord, men det frigør ikke forældrene for, at det er deres børn, der sniger varer uden om kassebåndet. I Gudme, i Svendborg og i København. Det er en rituel snak. Lidt som den med bierne og blomsterne, og at man skal deles om sit legetøj, når man har besøg. I de fleste tilfælde er det ikke nok at tage sådanne snakke en gang. De skal gentages. Det er, som om ungerne på en eller anden måde er resistente, og som forælder kan man hurtigt føle, at man er træt af at gentage sig selv, men det nytter jo ikke rigtig noget. Det værste, vi kan gøre ved børnene, er jo at give dem en fornemmelse af, at vi er ligeglade med dem, og at de selv må vikle sig ud af de problemer, de får rodet sig ind i.

Annonce