Annonce
Kultur

The Minds of 99 fik uventet hjælp: Forsangerens søn på otte år fandt på albumtitlen i Thailand

The Minds of 99 og deres familier overlevede heldigvis den tropiske storm i Thailand, hvor albumtitlen til gruppens fjerde album kom til verden. Foto: Simon Birk
Nytårsaften 2018 tog samtlige medlemmer af The Minds of 99 og deres familier på ferie i Thailand. Det var guleroden efter et vildt år og en efterårsturné, der sluttede med fire udsolgte koncerter på Store Vega i december 2018. Det blev en mindeværdig rejse af flere årsager.

Musik: Selv om rejsen til Thailand ikke gik som planlagt for de fem medlemmer af The Minds of 99 og deres familiemedlemmer, endte turen med at være magisk. Og ikke mindst sætte sit klare aftryk på gruppens fjerde album, ”Infinity Action”.

- Vi boede på et hotel ved stranden på øen Koh Samui. Efter to dage blev det varslet, at der var en storm på vej ude fra Den Kinesiske Golf. Min bror, der er i rejsebranchen, skrev til mig, at det var en af de storme, der har et navn, siger Niels Brandt.

Broren forsøgte at hjælpe dem med at komme væk fra øen. Men alle afgange var booket. Bandmedlemmerne besluttede i stedet at finde et hotel, som lå bedre beskyttet.

Annonce

- Vi jokede om, hvor genialt det ville være for vores karriere, hvis vi døde, fordi øen blev ramt af en tsunami eller mudderskred. Alligevel tog vi på rekognoscering for at finde et sikkert hotel, siger Niels Brandt.

De fandt et mindre hotel, som var ejet af et fransk ægtepar med et friskt forbrug af alkohol. Der boede bandet i fire dage, mens stormen rasede. Strømmen gik konstant, og stedet var helt smadret.

- Alligevel var de fire dage de bedste på hele rejsen. Fordi vi rykkede sammen og var sammen på en helt anden måde end resten af ferien, siger Louis Clausen.

Et smukt paradoks

Efter stormen vendte de tilbage til strandhotellet. På stranden var lokale i gang med at grave plastik ned under sandet. Mens andre lokale solgte kopivarer af plastik i butikkerne.

En aften sad alle ved et langbord på en restaurant, hvor Niels Brandts søn på otte år fortalte, at hans store drøm var at åbne en gamercafé, hvor de solgte samtlige Monster-energidrikke.

En fra bandet spurgte ham, hvad caféen skulle hedde, og uden at tøve svarede han: ”Infinity Action”.

- Det navn lagrede sig og blev på mange måder en inspiration for bandet. Fordi vi trængte til at få en pause fra det meget tunge og eksistentialistiske og anskue verden på en lidt mere let måde. Vi ville gerne indspille musik uden nødvendigvis at tænke hver eneste sang ind i en værk-kontekst, siger Niels Brandt.

Vi jokede om, hvor genialt det ville være for vores karriere, hvis vi døde, fordi øen blev ramt af en tsunami eller mudderskred. Alligevel tog vi på rekognoscering for at finde et sikkert hotel

Niels Brandt, forsanger

- Det er ret vildt, at en dreng på otte år kom på et navn, der er et paradoks. Fordi det uendelige og nuet støder sammen. Det er virkelig afgrundsdybt, når man begynder at spekulere over det. En oversættelse til dansk ville formentlig være ”Det uendelige nu”. Det er slet ikke lige så godt som ”Infinity Action, siger Louis Clausen.

At de beholdt titlen på engelsk skyldes, at det passer godt sammen med hele plastik- og energidrik-universet.

- ”Infinity Action” rammer ind i en verden med hurtige solbriller og smæk på farverne, mens ”Det uendelige nu” bliver for dybtgående og filosofisk. Bare se på neonfarven på coveret. Det emmer af Monster-drik og kopivarer til fem kroner, siger Niels Brandt, som stadig forhandler med sønnen om, hvad belønningen består i.

Annonce
Navne For abonnenter

Ene mand på toppen: Simon Sophus Nielsen står på mål for en omdiskuteret industri

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Bentes gravpynt forsvinder på mystisk vis fra hendes mands gravsted: Men der er en god forklaring

Langeland For abonnenter

Se video: Langeland går mod strømmen, og fjernvarmekunder undgår prisbomber - nogle får endda en lavere regning i 2022

Debat

Læserbrev: Vækst er ikke en lige linje

Sport For abonnenter

Danskerklubben Brentford kan også have et kommercielt motiv - London-klubben har flere motiver til at hente Christian Eriksen

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Ærø For abonnenter

Mens landsholdet kæmper om medaljer, savner de håndboldspillere i Marstal: - Det er lidt demotiverende

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Kultur For abonnenter

Sælger overfaldt biografdirektør med kniv: Efter medieomtale dukkede Marilyn Monroe figuren pludselig op

Faaborg-Midtfyn

45 efterskoleelever smittet, og ski-tur udsat: - Det er et lille Wuhan her hos os

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Stærkt med nye film- og skatteuddannelser i Svendborg

Ærø For abonnenter

Se video: Ærøskøbing Vandværk graver 43 meter ned i jorden efter mere og bedre vand

Svendborg

Planen var at vente på ophævede restriktioner: Nu genåbner Torvecaféen alligevel

Annonce