Annonce
Fyn

Testcentre på hjul i sommerlandet: Turister kan blive testet for corona

To af Region Syddanmarks ambulancer er blevet tilpasset, så de over sommeren kan fungere som rullende testcentre, hvor turister befinder sig på ferie. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Annonce

Svendborg: Corona-tiden er ikke helt forbi. Det er sommeren heller ikke. Og skulle det ske, at det ferierende folk pludselig får mistanke om, at de kunne være smittet med den pandemiske virus, er der lidt ekstra hjælp at hente til afklaringen.

Region Syddanmark har indrettet to ambulancer til at kunne fungere som rullende testcentre, og de er allerede begyndt at bevæge sig rundt i sommerlandet med tilbud til om at blive testet for covid-19.

Der er ingen fast køreplan. De mobile testcentre vil bevæge sig rundt på steder, hvor der typisk er mange feriegæster samlet. Det gælder blandt andet Svendborg. Den sydfynske turistdestination står på listen over stoppesteder sammen med blandt andet Blåvand By, Legoland, Lalandia, lufthavnen i Odense, Nyborg og Faaborg.

Både udenlandske og danske turister kan blive testet, og det kræver hverken penge op af lommen eller forudgående tidsbestilling. Dog er det kun voksne, der kan blive testet, og man må ikke have symptomer på covid-19.

Vil man vie, hvor bilen er at finde hvornår, kan man følge med på regionens facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fyn nærmer sig igen nul nye corona-smittede

Bagsiden

Boblerier: Skadedyr str. XXXXXL

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce