Annonce
Digitalt

Test: Med Oculus Quest er VR for alle

Oculus Quest er den hidtil nemmeste måde at komme i gang med rigtig VR, hvor du kan bevæge dig i seks retninger og spille spil med dybde, der er udviklet primært til platformen. Pr-foto
Alle kan spille VR med Oculus Quest, der er let at sætte op, ikke kræver anden konsol eller pc, og er til at betale
Annonce

Der kommer flere og flere VR-spil, men indtil for nylig har det krævet enten en spillekonsol eller en stærk pc, hvis du for alvor vil hoppe med på VR-bølgen – selv om der har været VR-løsninger, som kommer tæt på - fx via mobilen, Oculus Go eller Nintendo Switch Labo.

Nu er den første fuldfede VR-oplevelse, der hverken kræver pc, konsol eller noget tredje for at virke, på markedet i form af Oculus Quest. Her er bevægelse i seks retninger, imponerende dybe spil og et støt voksende bibliotek af spændende VR-titler.

Vi har testet Oculus Quest og er imponerende over systemet.

Om testen

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.
Annonce

Let og lækkert

Oculus Quest kommer i en minimalistisk indpakning, der meget symbolsk akkurat indeholder det nødvendige og ikke mere: headset, to controllere, strøm og batterier. Nå ja og en særlig adapter til folk med briller - som undertegnede, der dog ikke har haft behov for adapteren.

Oculus Quest lades hurtigt op via USB-C. Den letteste måde at sætte VR-sættet op på, er via den gratis app, som meget gerne vil forbindes med din facebook-profil – da det jo er Facebook, som har købt Oculus. Når først der er forbindelse, kan du shoppe spil, apps osv. via appen og hente dem direkte ned på headsettet. Det er hurtigt, nemt og fungerer bare.

Annonce

Brug hænderne

Når du første gang tager Oculus Quest i brug, bliver du guidet igennem de basale kontrol-muligheder. Controllerne ligner nemlig ikke dem, de fleste kender fra Xbox og PlayStation mv. Der skal en controller i hver hånd, og selv om de har velkendte styrepinde, er det primært knapperne til pegefinger og langemand, der bruges i kombination med bevægelser. Det tager ikke mange minutter at vænne sig til, og snart bliver dine bevægelser i virkeligheden matchet i den virtuelle verden. Nu kan du gribe fat i ting, trykke på knapper, kaste med ting og selvfølgelig skyde ting.

Oculus Quest består af to controllere og et headset. Det er let at tage med sig, og det er lynhurtigt og nemt at sætte en ny sikkerhedszone op, hvor du er. Det er altså en rejsevenlig konsol, særligt hvis man køber en af de mange tasker til. Pr-foto
Annonce

Kig dig omkring

Oculus Quest har dobbelt OLED-display med en samlet opløsning på 2880x1660 og en opdateringsfrekvens på 72 hz, der er fire GB hukommelse, og under motorhjelmen gemmer sig en Snapdragon 835-processor. Den kan på ingen måde måle sig med de seneste konsoller fra Microsoft og Sony eller en gamer-pc i muskelstyrke, men Quest er – ligesom Nintendo Switch – noget andet, og det er imponerende, hvad den lille konsol kan præstere af fuldfede gaming-oplevelser.

På ydersiden af VR-brillerne sidder fire kameraer. Når du spiller et nyt sted første gang, bruger du kameraerne til at sætte en sikkerhedszone op, der sikrer, at du ikke slår en vase ned lige midt i din lyssværds-duel. Det tager mindre end et minut at sætte sikkerhedszonen op, og så er du klar til at game, uden at du banker ind i noget.

Oculus anbefaler minimum to gange to meter til at spille på – og jo mere plads, jo bedre. Nogle titler kan spilles siddende, men det sjoveste er at kunne udnytte muligheden for at gå rundt og hoppe til siderne for at undgå projektiler osv.

Menuen i Oculus Quest er overskueligt opbygget og nem at navigere i, men faktisk kan du klare 90 pct. af din spil-shopping direkte på mobilen, og så er spille klar, når du skal bruge headsettet næste gang. Pr-foto
Annonce

Forsvind ind i VR-universet

Når du tager VR-brillerne på, fordyber du dig øjeblikkeligt i Oculus-universet. Brugerfladen er indbydende og lige til at gå til, og det varer ikke længe, før du spiller "Beat Saber", "Vader Immortal" eller andre af de mange fuldfede VR-spil, systemet byder på allerede nu – og der er flere på trapperne.

Det er muligt at surfe på nettet, se film mv. med Quest, men det er altså spillene, der får systemet til at shine.

Oculus Quest kan købes for 3599 kr., og spillene koster typisk 15-25 $ - altså 100-165 kr. Det er rimeligt, både for konsol og spil. Selv om Quest anbefaler, at man er over 12 år, kan yngre børn også få glæde af sættet. Her kan det anbefales, at man streamer til en telefon, så en voksen kan se, hvad der sker og guide videre. Man kan også streame til et tv, hvis man har Chromecast.

Oculus Quest minder om Nintendo Switch, der brød grænserne for, hvad der kunne lade sig gøre inden for mobil gaming, da den kom. Quest kræver ingen internetforbindelse, når spillene først er hentet ned, og sættet er uhyre transportabelt, så det er oplagt at tage med. Du bør nok ikke spille på selve rejsen, som med Switch, men når du ankommer, skal du bare have en lille smule plads for at kunne tage sættet på og kaste dig ud i drabelige dueller, spændende eventyr og redde Jorden fra robotter.

Pris og tilgængelighed: Oculus Quest kan købes online og i butikker for 3599 kr. med 64 GB hukommelse


Oculus Quest er ikke umiddelbart en social oplevelse, da alt foregår på skærmen, som kun spilleren kan se. Men du kan vælge at caste begivenhederne til en mobil, tablet eller et tv - hvis du har Chromecast, og så kan andre følge med. Pr-foto
Annonce
Annonce
Svendborg

Romanstik tango i vandkanten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen dropper lempelse af forsamlingsforbud

Annonce