Annonce
Langeland

Teknisk chef om færger: Husk at bestille plads på forhånd

Rikke Fink: - Jeg håber på, at strynboerne har fået solgt noget og ser enhver gæst som en potentiel tilflytter. Arkivfoto: Birger Vogelius
Strynboerne skal vænne sig til at bestille plads, og færgeselskab gør, hvad de kan og må for at tilgodese de fastboende, lyder meldingen fra kommunens tekniske chef.
Annonce

STRYNØ: Teknisk chef ved Langeland Kommune, Rikke Fink, mener, at problematikken for strynboere, der ikke kan komme med færgen, fordi der er mange turister, mest handler om, at nogle af strynboerne ikke er vant til at booke, når de skal med færgen.

- Pendlerne og folk, som skal have bilen med over, har præbooket, så de ved det godt. Det er mere dem, som af og til bruger færgen. Jeg har før oplevet, at der ikke er plads til flere biler, men aldrig, at gående har måttet afvises, siger Rikke Fink.

Hun forklarer, at færgeselskabet, som er kommunalt, har skrevet ud, at man ikke kan lade strynboer få fortrinsret til chancepladserne. For det vil være i strid med reglerne.

- Selvfølgelig gør færgepersonalet alt for at optræde gelinde og tilgodese strynboerne, og i mange tilfælde kan man sagtens gøre det. Men vi kan altså ikke have en situation, hvor alle 18 chancepladser er taget i brug, folk er gået ombord, og så kommer to strynboer i sidste øjeblik og får pladserne, mens vi må sætte to turister af. Det er ikke juridisk holdbart, påpeger den tekniske chef og forklarer, at kommunen har modtaget et juridisk notat fra færgeselskabernes fælles sekretariat, Færgesekretariatet.

Annonce

Mulige tilflyttere

På Strynøfærgen er der 18 såkaldte chancepladser, og det mener Rikke Fink er passende.

- Vi har jo også fået henvendelser fra sommerhusgæster, som har spurgt, "hvad med os?" Man kan altid diskutere, om vi måske skulle have haft 20 chancepladser, men vi vurderede 18 som det rette antal, siger hun.


Overordnet set er det her et luksusproblem

Rikke Fink, teknisk chef, Langeland Kommune


Som flere andre ø-kommuner og øer ville Langeland gerne have haft den gratis sejlads for gående og cyklister lidt senere, så de gratis færger måske kunne udvide sommersæsonen på øerne, men det har ikke været muligt.

- Det ville regeringen ikke, og vi ville ikke sige nej tak til denne ordning. Jeg håber, at strynboerne generelt har været glade for at få flere gæster, at de har fået solgt noget, og at de tænker på enhver besøgende som en mulig tilflytter, nævner den tekniske chef.

Rikke Fink er ikke så nervøs for august.

- Rådet til strynboerne er stadig - husk at booke! Men jeg tror nu ikke, at presset bliver så stort. Jeg fornemmer, at tilstrømningen af turister allerede er "klinget" lidt af. Overordnet set er det her et luksusproblem - en ordning, der er blevet ovenud en succes, fastslår hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Børns Vilkår: Langelandske børn bliver brikker, de voksne flytter rundt med

Svendborg For abonnenter

Tåsinge-brugs drukner i pakkepost: - Det går selvfølgelig ud over Svendborgs specialbutikker

Svendborg

Fredagens sydfynske coronatal: Smitten daler fortsat i Svendborg

Annonce