Annonce
Langeland

Tegneserie om H.C. Ørsted: Første oplag revet væk - nyt bestilt

H.C. Ørsted - tegneserien "Ørsted - Han satte strøm til verden".
Stor interesse for manden, der opdagede elektromagnetismen for 200 år siden.

RUDKØBING: Interessen for H.C. Ørsted og tegneserien "Ørsted – Han satte strøm til verden" er så stor, at folkene bag endnu inden den officielle udgivelsesdato mandag den 22. juni har bestilt et nyt oplag, nummer to, fra trykkeriet.

- Første oplag er på 2100 eksemplarer. Jeg har ikke det præcise antal på nummer to, men det er noget mindre, oplyser seniorforsker på DTU Space Institut for Rumforskning, Jens Olaf Pepke Pedersen. Han står bag tegnserien sammen med Sussi Bech og Ingo Milton, der har skrevet og tegnet.

- Det er kommet bag på os, men det er da glædeligt, at man gerne vil vide noget om ham. Der skulle også have været indslag om H.C. Ørsted ved arrangementet "Historiske Dage" i Øksenehallerne i København, men det blev desværre aflyst på grund af coronakrisen, tilføjer Jens Olaf Pepke Pedersen.

Det er både private, skoler og butikker, som har bestilt værket. Nogle skoler har bestilt 20-50 eksemplarer. Seniorforskeren formoder, at de fleste er til gaver.

I lørdags anmeldte Jens Ramskov tegneserien i Ingeniøren, og der faldt ifølge en pressemeddelelse følgende rosende ord:

"Det mest originale bidrag til fejringen af Ørsted, jeg hidtil har set, er nok tegneserien eller den grafiske roman "Ørsted - Han satte strøm til verden". Tegneserien er et visuelt, originalt og begavet bidrag til forståelsen af Ørsted og hans samtid."

Hvis man skulle være på de kanter, hvor hovedstaden ligger, kan man købe et signeret eksemplar på mandag. Her er de tre bag tegneserien til stede i tegneseriebutikken "Faraos Cigarer" i Skindergade 28 i København kl. 16-17.30.

Ikke langt derfra, i Rundetårn, åbnes 1. juli en stor udstilling om H.C. Ørsted. Også her kan man købe "Ørsted - Han satte strøm til verden", som forlaget Eudor står bag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Annonce