Annonce
Faaborg-Midtfyn

Tarte au citron med lakridsmarengs

Foto: Brobyværk Kro

Mørdej

250 g mel

170 g koldt smør

75 g flormelis

2 tsk. vaniljesukker

1 stort æg

1 knivspids fint salt

Annonce

Citroncreme

2 stk. citroner (her skal fileterne bruges)

Skal af 1 økologisk citron

100 g rørsukker

2 æg

2 æggeblommer

2 dl fløde

Annonce

Italiensk marengs

125 g æggehvide

200 g sukker

1 dl vand

1 spsk. lakridspulver

Annonce

Fremgangsmåde

Mørdej:

Ælt alle ingredienserne hurtig sammen til en ensartet mørdej. Stil mørdejen et koldt sted i en halv time inden udrulning.

Rul dejen ud med lidt mel og læg i en smurt tærteform. Forbag tærtebunden ved 200 grader i cirka 15 minutter.

Citroncreme:

Blend citronkødet med citronskal, sukker, æg og æggeblommer. Vend fløden i den blendede masse.

Hæld cremen i tærtebunden og bag den ved 150 grader i cirka 30 minutter, til cremen har sat sig.

Lad tærten køle af.

Italiensk marengs:

Sukker og vand kommes i en gryde. Kog det til en glasklar, tyktflydende sirup. Mens det koger, piskes æggehviderne til skum, hvori den kogende sukkerlage tilsættes lidt efter lidt, mens der piskes. Bliv ved med at piske, til marengsen er kølet lidt af.

Tilsæt lakridspulver i marengsen (smag eventuelt til med ekstra lakrids alt efter lyst). Når massen er helt stiv, køles den af ved stuetemperatur.

Tag tærten ud og dekorer den med marengsmassen. Herefter kan man med en gasbrænder hurtigt give marengsen et gyldent skær, dette kan man også gøre under grill i ovnen. Men pas på, det går lige pludseligt hurtigt.

Lad tærten blive helt kold.

Velbekomme

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce