Annonce
Svendborg

Tag dén, virus: Svendborg-virksomhed vil dræbe corona med lys

Scangrip er ved at være klar med et produkt, som kan slå corona og andre vira og bakterier ihjel med lys, fortæller direktør Anders Borring. Det er ikke det, vi kommer til at leve af. Jeg ser det mere som et nicheprodukt
Om få måneder er Scangrip i Svendborg klar med de første produkter, som kan slå bakterier og vira ihjel med lys, oplyser virksomhedens direktør.
Annonce

Svendborg: Scangrip er gået ind i kampen mod corona.

Det fortæller Anders Borring, der er direktør for virksomheden, som ligger i Svendborg og opererer i branchen for arbejdsbelysning af den energibesparende led-type.

Kort fortalt handler det om såkaldt uvc-lys, som har den egenskab, at det kan slå bakterier og vira som for eksempel corona ihjel.

- Vi arbejder med en løsning, hvor man på 15 minutter kan rense 60 kvadratmeter for vira og bakterier, og i løbet af et par måneder har vi noget klar, siger Anders Borring.

Annonce

Udfordring

I udgangspunktet er der ikke tale om raketforskning, eftersom det længe har været kendt, at uvc-lys er dødbringende for bakterier og vira.

- Teknologien er gammel, men brugeren er udfordringen. Det er farligt at få uvc-lys på huden eller i øjnene, så man skal vide, hvordan man bruger det, siger Anders Borring og forklarer, at det også handler om at være helt sikker på, at arbejdet er gjort. Altså at alt det uønskede er slået ihjel.


Det er ikke det, vi kommer til at leve af. Jeg ser det mere som et nicheprodukt.

Anders Borring, direktør i Scangrip


- Så vi er nødt til at bygge nogle features ind, der fortæller, hvornår produktet er effektivt. Som for eksempel hvornår afstanden er den rigtige, og hvor hurtigt man må bevæge det. Så der skal en del hjælpeteknologi ind, så vi er sikre på, at alt er renset, når man er færdig, og det arbejder vi på lige nu, siger direktøren, der også fortæller, at der allerede findes robotter, der gør jobbet effektivt.

- Men de er dyre. Vi tror mere på den håndholdte løsning, siger han.

Annonce

Ambulancer og fly

Brugeren af produktet skal være iført handsker og briller, og Anders Borring kan godt se for sig, hvor det kan bruges.

- Det kan for eksempel være ambulancer. I det skal hele ambulancen sprittes af, hvis der har været en corona-patient i den, og det tager et par timer. Med en uvc-lampe vil det kunne gøres på et kvarter, siger direktøren, der også nævner fly, helikoptere og udlejningsbiler som steder, hvor det kan give mening at bekæmpe bakterier og vira med lys.

Han bilder sig dog ikke ind, at Scangrip er på vej med et guldæg.

- Det er ikke det, vi kommer til at leve af. Jeg ser det mere som et nicheprodukt, som gør, at vi kommer ind på området, og desuden passer det med vores strategi, som er, at vi godt vil lave mere avancerede produkter, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce