Annonce
Langeland

Tab for Langeland ved bryllupsstop: Skøn på cirka tre millioner

I forhold til Ærø er tallet måske beskedent, men udviklingen gik i den rigtige retning.
Erhvervs- og turistdirektør Anne Mette Wandsøe er i sit skøn nået frem til, at Langeland har mistet knap 2,8 millioner kroner i 2019. Fremover bliver det over tre millioner kroner årligt. Dertil kommer afledte effekter, for eksempel at brudepar gerne vendte tilbage på Langeland og lagde penge her.

LANGELAND: Det kan være svært at sætte tal på, hvad stoppet for udenlandske bryllupper har betydet på Langeland i mistet omsætning. Men på forespørgsel fra Jobcentret i 2019 har erhvervs- og turistdirektør Anne Mette Wandsøe tidligere foretaget et skøn og er nået frem til i gennemsnit 3000 kroner pr. vielse. Ud fra de forudsætninger taler vi om knap 2,8 millioner kroner i tab for 2019, hvor bremsen røg ned, da staten selv overtog godkendelsen af bryllupperne.

Som omtalt i Fyns Amts Avis 11. august er det helt slut med udenlandske bryllupper her på Langeland, mens Ærø holder stand med på meget lavere niveau end tidligere.

Tallene på Langeland og Ærø er ikke taget ud af det blå.

Annonce

- Min kollega på Ærø har vurderet, at hvert bryllup på Ærø i gennemsnit genererer en omsætning på 6.000 kroner – det er det tal, de har oplyst i forhandlingerne med ministeren, siger Anne Mette Wandsøe.

Turist-og erhvervsdirektøren mener, at det er et meget konservativt bud, altså forsigtigt.

I de 6.000 kroner er indeholdt færgebilletter, udgifter til bryllupsarrangør og en overnatning.

- Det er alle udgifter, som vi på Langeland ikke kan tage med i vores omsætning - der kan selvfølgelig være undtagelser, tilføjer Anne Mette Wandsøe.

Til gengæld har man på Langeland som på Ærø udgifter til mad og drikke, foto, frisør og blomster, og turist- og erhvervsdirektøren ved godt, at der ofte er lidt familie eller et par venner med – så hendes skøn er, at et forbrug pr. bryllup vil være 3.000 kr.

Afledte effekter

I 2018 var der 1085 bryllupper er dermed indtægter på 3.255.000 kroner, og i 2019 nåede man blot op på 492.000 kroner.

- Vi har således mistet en omsætning på 2.763.000 kr. i 2019. Men derudover er der en hel del indikatorer, der tyder på, at nogle af bryllupsparrene kommer igen på længere ophold med familie og venner på et senere tidspunkt. Den omsætning mister vi, og det påvirker også vores brand i en positiv retning, at vi har bryllupper, siger Anne Mette Wandsøe.

Ærø har haft en omsætning i 2018 på ca. 30 millioner kroner.

- I den sammenhæng syner vore 3.255.000 kroner ikke af meget. Men der var kommet gang i bryllupperne på Langeland, der var nogle, som netværkede på spisning, frisør, bryllupper osv. Og det kunne sagtens have udviklet sig yderligere, påpeger erhvervs- og turistdirektøren på forespørgslen fra Jobcentret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Faaborg-Midtfyn

Går imod andre praktiserende læger: Faaborg-læge vil gerne vaccinere med skrottede vacciner - hvis myndigheder siger ok

Annonce