Annonce
Erhverv

Tøjbutikken Aaskov forbereder sig til genåbning: - Det bliver en stor dag

Flere butikker i Odenses gågader gør klar til en forventet genåbning 1. marts. Her Sonja Christensen i Aaskov i Vestergade. Foto: Michael Bager
Mange butiksejere venter i spænding på regeringens udmelding om gradvis genåbning. Hos Aaskov i Odense gør man sig klar til den store dag.
Annonce

Fyn: 1. marts kan blive en stor dag for mange butikker, hvis de får lov til at genåbne.

Det gælder også dametøjsbutikken Aaskov i Vestergade i Odense, hvor man med stor interesse ser frem til regeringens udmelding, der forventes i løbet af onsdag.

- Vi håber, at vi kan åbne på mandag (1. marts, red.). Det vil være så lækkert, siger Lise Skov Rasmussen, der er butikschef for Aaskovs eneste butik på Fyn.

Hun forventer, at butikken må åbne 1. marts, hvis regeringen vælger at følge de anbefalinger til genåbningen, som sundhedsmyndighederne meldte ud sent mandag aften efter at have modtaget en indstilling fra en ekspertgruppe.

I eksperternes anbefaling fremgår det blandt andet, at såkaldte udvalgsvarebutikker op til 5000 kvadratmeter kan genåbne under skærpede pladskrav til hver kunde. Det gælder dog ikke butikker i storcentre.

Ligesom mange andre butikker i centrum af Odense, var personalet i Aaskov tirsdag formiddag i gang med at klargøre butikken til igen at modtage kunder.

Lise Skov Rasmussen og Sonja Christensen (tv) i Aaskov i Vestergade, arbejder på at lave butikken klar til genåbning. Foto: Michael Bager

- Vi er ved at gøre hele butikken klar med alle de nye forårsvarer. Vi skal have lavet forårsvinduer med alle de nye farver. Der er masser af blå, turkis, rosa og koral. Folk skal inspireres, fortæller Lise Skov Rasmussen, der sammen med sin kollega Sonja Christensen knoklede med mannequindukker og tøjstativer.

Butikschefen regner med at være færdig med at gøre klar senest torsdag.

Annonce

Forventer åbningstilbud

Butikschefen glæder sig til at se Aaskovs kunder igen. De kan se frem til at møde butikken, som de kender den. Udover de nye varer, er der ikke lavet noget om.

Lise Skov Rasmussen regner med, at der kommer til at være nogle gode åbningstilbud, men hun vil ikke løfte sløret for dem - og eventuelle tilbud bliver i øvrigt bestemt fra hovedkontoret i det sønderjyske.

Det er også hovedkontoret, der ud fra de officielle retningslinjer skal melde ud, hvor mange kunder der må være i butikken ad gangen. Lise Skov Rasmussen forventer, at der må være 10.

Lise Skov Rasmussen og Sonja Christensen (tv) skal have de gamle varer skiftet ud med de nye forårsvarer. Foto: Michael Bager

- Vi håber, at der kommer masser af kunder, og så må vi køre det med hård hånd for at overholde retningslinjerne. Folk må vente med at komme ind, til vi lukker nogen ud, siger butikschefen og tilføjer:

- Vi gør det, ligesom før vi lukkede ned. Vi spritter alt af og har både mundbind og visirer klar. Hvis nogle kunder har glemt mundbind, har vi også til dem.

Hun tror på, at folk viser hensyn til både butikkens ansatte og de andre kunder.

- Det bliver vi nødt til, for vi skal have det bedste ud af det, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Frank blev fritstillet efter et Facebook-opslag: Nu går Folketingets Ombudsmand ind i sag om styrmands ytringsfrihed

Debat

Tag indvandrerproblemerne alvorligt

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Annonce