Annonce
Langeland

Tænderne kom med i aftale: Rebellen er glad, men ikke færdig med at kæfte op

En hel stribe folketingskandidater mødte op til Ole "Rebellen" Sørensens valgdebat, og nu er det tema, han ønskede at fremme, kommet med i regeringens aftalepapir. Det vil han dog ikke tage æren for. Arkivfoto: Hans-Henrik Dyssel.

LANGELAND: De udsatte virkede usynlige under valgkampen, syntes lederen af socialpsykiatrien på Langeland, Ole "Rebellen" Sørensen. Derfor forlangte han tænder på finansloven og arrangerede i samarbejde med Udsatterådet og Fyns Amts Avis sin egen valgdebat med netop dette emne.

Debatten blev et tilløbsstykke, men Ole Sørensen havde alligevel ikke for alvor regnet med at se udsatte menneskers vilkår som et tema i regeringsforhandlingerne. Derfor er han glædeligt overrasket over indholdet af det aftalepapir, Socialdemokratiet, SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten har præsenteret. Det indeholder to sætninger, som glæder ham:

Aftalepapiret lover, at en ny regering vil "arbejde for flere sengepladser i psykiatrien" og "mindske egenbetalingen ved tandpleje – og helst gøre det helt gratis – for de mest socialt udsatte".

- Det er så flot. Jeg bilder mig ikke ind, at det er på grund af mig, men det glæder mig, siger Ole Sørensen, som med egne øjne har set, hvor elendig en forfatning udsattes tænder ofte er i.

- Og det er ikke kun her på Langeland, det er i hele landet, siger han.

Rød bloks aftalepapir

Socialdemokratiet har efter ugers forhandlinger fået opbakning fra SF, Enhedslisten og Det Radikale Venstre til at danne regering.

De fire partier har underskrevet et såkaldt aftalepapir - et 18 sider langt dokument med overskriften "Retfærdig retning for Danmark".

Der er ikke tale om et egentligt regeringsgrundlag, snarere en hensigtserklæring, som Mette Frederiksen har udtalt, at hun som kommende statsminister føler sig meget forpligtet af.

Læs mere om regeringsdannelsen i Danmarks-sektionen på side 4 og side 6 til 13.

Vil stadig kæfte op

Billigere eller gratis tandpleje og flere psykiatriske sengepladser er dog kun "et lillebitte skridt på vejen," synes Ole Sørensen.

- Og jeg bliver ved med at kæfte op. Vi trænger stadig til at få gjort op med bureaukratiet og sat mennesket før systemet, siger "Rebellen."

Han har blandt andet tænkt sig fortsat at gøre vrøvl over, at der bruges millioner på it-systemer snarere end på regulær hjælp, og over at psykiatriske patienter på Langeland skal hele vejen til Odense, før de kan få akut hjælp.

- Og så vil jeg blive ved med at have fokus på, at det, de siger nu, faktisk også kommer til at ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce