Annonce
Fyn

Tænd musikken, dans løs og giv din weekend et stort drys glimmer: Balletforstander giver gode råd i fredagsbaren

Inge Fjord blev kåret som Årets Odenseaner 2020 ved Best of Odense i november. Du kan møde den energiske forstander for Balletskolen i Odense i Fyens.dk's fredagsbar på fredag. Arkivfoto: Robert Wengler
Inge Fjord, forstander på Balletskolen i Odense og Årets Odenseaner 2020, kigger forbi Fyens.dk's fredagsbar med et ordentligt drys glimmer. Skal du med?

Odense: - Knap en iskold bajer op, tænd for musikken og dans.

Inge Fjord, som er forstander på Det Kgl. Teaters balletskole i Odense og blev kåret til Årets Odenseaner i 2020, har lovet at kigge forbi Fyens.dk's virtuelle fredagsbar 12. marts.

Her vil hun komme med nogle gode råd til, hvordan du giver din weekend et stort drys glimmer.

Annonce

- Det, jeg plejer at sige til mine elever og studerende er, at der skal glimmer på. Kig op, for himlen er blå. Stil dig på gulvet, og gå i gang med at danse og synge. Til online-morgensamling sætter jeg sangen "Happy" med Pharrell Williams på og danser sammen med dem, lyder det fra forstanderen.

På Balletskolen i Odense kæmper man lige nu med de samme udfordringer, som i folkeskoler og på ungdomsuddannelser: Der er elever, som trives dårligt efter lang tids hjemmeundervisning og har brug for at komme i skole igen.

- De taber motivationen. Derfor er vi begyndt at samle dem i små grupper i dansestudiet. Instrumentet, altså deres krop, er i fare for at spille falsk, forklarer Inge Fjord.

Fredagsbar skal byde på tre ting

Balletskolen har elever fra 0. til 9. klasse og beskriver sig selv som en moderne friskole med profil af kulturinstitution.

Deltagere i fredagsbaren på Fyens.dk 12. marts klokken 16.30 får et smugkig ind i ballettens verden, når Inge Fjord er med på en direkte forbindelse fra skolens balletsal. Vi skal også undervejs i fredagsbaren et smut ud i Svanninge Bakker med naturvejleder ved Naturama Emil Sanderhoff.


Det var den fredag, hvor julebryggen blev givet fri. Min familie og jeg sad udenfor på Froggy's (café i Odense, red.), og der var en dejlig stemning, så vi var kede af, at vi måtte gå tidligt hjem. Men det gjorde vi selvfølgelig.

Inge Fjord, forstander på Balletskolen i Odense


Sidste gang, Inge Fjord var i fredagsbar, var før jul, fortæller hun.

- Det var den fredag, hvor julebryggen blev givet fri. Min familie og jeg sad udenfor på Froggy's (café i Odense, red.), og der var en dejlig stemning, så vi var kede af, at vi måtte gå tidligt hjem. Men det gjorde vi selvfølgelig, siger hun.

Den perfekte fredagsbar skal ifølge Inge Fjord byde på tre ting: Søde mennesker, masser af grin og plads til dans.

- Så får man skudt weekenden i gang med glimmer på, griner hun.

Det er gratis at deltage i fredagsbaren, og alle er velkomne.

Det sker i fredagsbaren 12. marts

Fredagsbaren åbner klokken 16.30 på fyens.dk og facebooksiden Fyens.dk. Undervejs kan du møde:

  • Christoph Behnke, brygmester ved bryggeriet Vestfyen, guider os gennem ølsmagning med fem forskellige forårsøl.
  • Emil Sanderhoff, naturvejleder ved Naturama, er live igennem fra Svanninge Bakker, hvorfra han vil komme med gode naturtip til din weekend.
  • Inge Fjord, forstander på Balletskolen Odense og Årets Odenseaner 2020. Er du ved at være godt og grundigt træt af coronakrisen? Inge Fjord giver nogle gode råd om motivation  fra ballettens verden.
  • Emil Jørgensen, journalist på Avisen Danmark, har besøgt den italienske by Bergamo et år efter, at coronavirus ramte Italien hårdt. Emil fortæller om oplevelsen.
  • Vi har også en overraskelse til dig.

Du kan stadig nå at bestille øl til ølsmagningen på brewerbox.dk. Bestil senest 9. marts med fragtfri levering. Du kan også købe øllene i en butik nær dig. Vi smager på Willemoes Mosaic IPA - alkoholfri, Frejdahl Fjalar - nordisk hvedeøl, Frejdahl Fulla - økologisk forårsbryg, Sort Hvede – hvedestout og Willemoes Påske Ale - påskebryg.

Husk, at vi også holder virtuel fredagsbar 19. og 26. marts klokken 16.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Faaborg-Midtfyn

Går imod andre praktiserende læger: Faaborg-læge vil gerne vaccinere med skrottede vacciner - hvis myndigheder siger ok

Annonce