Annonce
Faaborg-Midtfyn

Dyre smykker forsvundet i Espe: Fængslet ægtepar hævder, de havde fået lov at bruge families ejendele

Tirsdag aften blev syv personer anholdt for indbrudstyveri i Espe. To er siden blevet fængslet. Arkivfoto
Tirsdag aften blev syv udlændinge anholdt for tyveri i Espe. To rumænere blev onsdag aften varetægtsfængslet i 15 dage. De sigtede mener dog, der er tale om en misforståelse.
Annonce

Espe: Tirsdag aften blev syv udlændinge anholdt for indbrud i Espe. Af de syv blev et ægtepar fra Rumænien onsdag aften varetægtsfængslet i 15 dage.

- Sigtelsen lyder, at de skulle have begået et indbrudstyveri i en lade eller garage på samme grund, hvor de bor, oplyser Sara Larsen, anklager ved Fyns Politi.


De erkendte, at de var i besiddelse af ejendelene. Men de nægtede, at der var tale om tyveri. De mener, der er tale om en misforståelse, og at de havde fået lov til at bruge af de ting, der var i garagen.

Sara Larsen, anklager ved Fyns Politi


De øvrige fem udlændinge er løsladt igen.

Annonce

Mere end 30.000 kroner

Det rumænske ægtepar kom til Danmark så sent som i weekenden. Alle syv udlændinge har lejet sig ind i huset i Espe, hvor de bor, mens de arbejder i landet. I huset bor også to børn.

På den samme ejendom er en garage, som udlejer har udlånt til en anden familie, som har haft deres hjem opmagasineret. Det er den garage, som udlændingene ifølge sigtelsen er brudt ind i.

- Der er tale om en masse personlige effekter, en del smykker, men også møbler, spiritus og bordlamper. Det er alverdens forskellige ting, som er fjernet fra garagen, men det er særligt smykkerne, vi er interesserede i, forklarer anklager Sara Larsen.

Forurettede, som ejer tingene, har endnu ikke opgjort værdien præcist. Anklagemyndighedens bud er, at der er tale om værdier for mere end 30.000 kroner.

- De to fængslede har været i besiddelse af smykkerne, som vi mener, har haft den højeste værdi. De øvrige genstande er fundet rundt omkring i huset, og derfor har vi haft svært ved at vurdere, hvem der har været i besiddelse af dem, siger Sara Larsen og tilføjer, at smykkerne blev fundet på ægteparrets værelse.

Annonce

Misforståelse

Sara Larsen oplyser, at der ikke er noget, der tyder på, at de sigtede havde til hensigt at sælge smykkerne.

- De erkendte, at de var i besiddelse af ejendelene. Men de nægtede, at der var tale om tyveri. De mener, der er tale om en misforståelse, og at de havde fået lov til at bruge af de ting, der var i garagen, fortæller hun.

Det var ejeren af de opmagasinerede ejendele, som selv opdagede tyveriet og meldte det til politiet tirsdag aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Annonce