Annonce
Svendborg

Sygeplejerske på vej ind i corona-beredskab: - Jeg har lyst til at tage kampen op

Camilla Fonnesbæk er en af de sygeplejersker, der må slippe sit daglige speciale til fordel for om omskoling, så hun kan give en hånd med, når der corona-smitten når sit højeste i løbet af de kommende uger. Privatfoto
28-årige Camilla Fonnesbæk beretter fra frontlinjen den kommende tid. Hun er normalt dagkirurgisk sygeplejerske på Svendborg Sygehus, men inden længe skal hun omskoles til at kunne hjælpe til på intensivafdelingen, hvor de sygeste covid-patienter kommer til at ligge. Det føles næsten forkert, synes hun, men hun glæder sig.

Svendborg: Til daglig arbejder jeg i Dagkirurgisk Center på Svendborg Sygehus, men nu skal jeg omskoles til at hjælpe på intensivafdelingen. Jeg kan godt forstå, hvis der er nogen, der tænker: Åh nej. Det er et andet speciale, og der er jo en årsag til, at det tager to år at blive intensivsygeplejerske. Men vi skal heller ikke op at være primære intensivsygeplejersker. Vi skal op at hjælpe, så intensivsygeplejerskerne ikke brænder ud. Det samarbejde brænder jeg virkelig for. Og det gør mig rolig. Det gør det også at føle den her sammenholdsånd.

Det føles næsten forkert at sige i sådan en dårlig tid, men jeg glæder mig, fordi der er sådan en følelse af, at nu står vi sammen. Så jeg tager det med oprejst pande. Jeg er spændt på udfordringen, men det er slet ikke sådan, at jeg løber skrigende bort. Jeg har lyst til at tage kampen op, for det er nu, vi skal slå til. Det er den følelse, jeg sidder mest med lige nu.

Jeg har allerede kigget lidt på det teoretiske undervisningsmateriale, vi har fået, og jeg har kæmpe respekt for dem, der har siddet og lavet det her. Det er kloge mennesker, der vil gøre alt for at få os godt igennem det her.

Det er svært at forestille sig, hvordan det bliver. Det bliver uforudsigeligt, fordi vi jo ikke ved, hvad der skal ske. Der er en uforudsigelighed i forhold til sygdommen, og hvad der kommer til at ske, men vi er forberedt, så det bliver en uforudsigelighed i tryghed. Når jeg skriver til folk om det her, bruger jeg faktisk tit den der emoji, der er med en kvinde med en superwomankappe på. Det er sådan, jeg gerne vil være. Og når rygsækken er godt pakket, så har vi de bedste forudsætninger for at blive de bedste sygeplejersker.

Beretninger fra frontlinjen

I kampen mod coronavirus spiller udvalgte danskere en nøglerolle. Vi har bedt nogle af disse personer, der er helt tæt på frontlinjen – læger, sygeplejersker, ambulancereddere og borgmestre – om at fortælle historien med deres egne ord. Vi samler deres personlige beretninger, og du kan læse alle kapitler på faa.dk/artikel/cononavirus-i-danmark-beretninger-fra-frontlinjen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce