Annonce
Ærø

Sygdom og værdighed: Åbent brev til borgmesteren og regionsrådsformanden

Jens Weiss ønsker svar fra borgmesteren og regionsrådsformanden i et åbent brev. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Åbent Brev til Formand for Region Syddanmark Stephanie Lohse og borgmester Ole Wej Petersen.

Nu sker det igen. Vores ældre og svagelige medborgere på Ærø bliver udsat for en meget bekymrende adfærd fra behandlingssystemet og Flextrafik. Undertegnede har igen fået en henvendelse fra en borger på Ærø, en ældre kvinde på 82 år, som vi kan kalde Kirsten, og som er i behandling under OUH.

I sidste uge sad hun efter endt behandling og afventede en transport til færgen. Efter nogen ventetid tog hun kontakt til personalet, om de havde glemt hende. Beklageligvis var der sket en fejl, som flextrafik straks ville rette. Ved ankomst til færgen blev hun sammen med en anden ældre patient afvist af færgepersonalet, da de ikke stod på passagerlisten. Trods forklaringer om at de var kommet med Flextrafik fra sygehus blev de nægtet at gå ombord. Kirsten er en stædig dame, hvorfor hun går over broklappen, for hun er træt og dårlig. Personalet måtte opgive at stoppe hende. Men hvad med den anden patient. Ja ser I, hun blev grædende stående på kajen, da færgen sejlede, for hun måtte vente til den næste færgeafgang.


Det, at der er pres på bl.a. færgerne, skal efter min mening ikke gå ud over standarden af, hvordan man behandler patienter i sygehussystemet eller i deres transport til og fra behandling.

Jens Weiss, kommunalbestyrelsesmedlem


Er det sådan, vi vil behandle vores medborgere? Hvorfor har borgmesteren og økonomiudvalget ikke formået at få lavet retningslinjer sammen med regionen, så man i systemet ikke skal mødes med udsagn om "at du jo selv har valgt at bo på en ø" eller du har da ikke "krav på særbehandling, fordi du er syg" og "en liggende transport er for dyr, du må gå til færgen".

Politiker Bent Juul Sørensen har tidligere rejst lignende forhold og spørgsmål i kommunalbestyrelsen på Ærø, så hvornår begynder vi at behandle syge, svagelige og ældre medborgere med bare lidt værdighed. Det er trods alt dem, der har båret dette samfund frem til den standard i det offentlige system, vi alle troede vi havde.

Det, at der er pres på bl.a. færgerne, skal efter min mening ikke gå ud over standarden af, hvordan man behandler patienter i sygehussystemet eller i deres transport til og fra behandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Annonce