Annonce
Ærø

Syg ærøbo blev lagt i voksenkuvøse og fløjet til Tåsinge

Her ses voksenkuvøsen, som den ærøske borger blev lagt i søndag. Der er ingen person i kuvøsen på billedet. Foto: Flyvevåbnet
Flyvevåbnet hentede søndag en syg ærøbo, som havde vejrtrækningsproblemer. Ærøboen blev lagt i en voksenkuvøse og fløjet til Tåsinge.

Rettelse kl. 14.30: Ledende overlæge på Ærø Sygehus fortæller, at patienten IKKE var smittet med covid-19.

Ærø: En redningshelikopter fløj søndag til Ærø, for at hente en patient, som var i kritisk tilstand.

Det skriver Flyvevåbnet i en statusopdatering på Facebook.

Helikopteren skulle egentlig have været fløjet til Bornholm for at hente en patient, som var under mistanke for at være smittet med covid-19, men kort før afgang blev helikopteren omdirigeret til Ærø, hvor en patient i kritisk tilstand skulle hentes og bringes til Svendborg Sygehus.

På Ærø blev patienten lagt i en såkaldt EpiShuttle, som er en slags voksenkuvøse. Kuvøsen, som ses på billedet, har undertryk og er beregnet til at transportere patienter med smitsomme sygdomme i.

"På Ærø blev patienten hentet, omladet til EpiShuttle - en krævende proces - og fløjet til Tåsinge, hvorfra vedkommende blev transporteret videre til Svendborg. I mellemtiden var patienten på Bornholm heldigvis testet “Covid-19 negativ”, og derfor var der alligevel ikke brug for samme smittesikre kapacitet på netop den tur, så patienten kunne hentes med den mindre lægehelikopter i stedet," skriver Flyvevåbnet i sin opdatering.

Søren Jakobsen, som er ledende overlæge på Ærø Sygehus, bekræfter, at der søndag blev overført en patient i kritisk tilstand fra Ærø Sygehus.

- Patienten blev lagt i en respirator og overført til Fyn. Patienten havde ikke covid-19, siger overlægen til Fyns Amts Avis.

Her bliver voksenkuvøsen - også kaldet EpiShuttle - kørt ombord på helikopteren. Der er er ingen person i kuvøsen. Foto: Flyvevåbnet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dødsfald For abonnenter

Nekrolog: Praktiserende læge i Rudkøbing Erik Søgaard Rasmussen var aldrig bange for at tage ansvar på sine patienters vegne

GOG

GOG forlænger med stregtalent

Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Annonce