Annonce
Svendborg

Sydfynske museer: Det har været en forrygende sæson

Tåsinge Museum. Museerne i og omkring Svendborg har oplevet stor fremgang denne sommer.
Danskerne har holdt ferie hjemme, og det kan mærkes på museerne i og omkring Svendborg. Både regeringens sommerpakke, rejserestriktioner og det grå juli-vejr har medført, at flere museer har oplevet en fordobling i besøgstallene.
Annonce

Svendborg/Tåsinge: Sommervejret brager igennem og trækker turisterne på stranden. Det giver museerne i og omkring Svendborg mulighed for et tiltrængt pusterum. Sommeren 2020 har nemlig budt på langt flere besøgende end samme periode sidste år.

- Vi kan godt mærke, at folk holder ferie i Danmark i år. Der har været en statistisk fordobling i antallet af besøgende i forhold til sommeren sidste år, siger Mette Hansen, museumsvært hos Danmarks Forsorgsmuseum.

Koldt vejr er museumsvejr. Men selvom juli blev den koldeste i 22 år, skal man ifølge Mette Hansen finde den primære forklaring et andet sted. Regeringens sommerpakke har nemlig betydet, at museet har solgt billetter med 50 procents rabat.

- Det har klart haft en betydning, at billetterne har været billigere. Sidste år havde vi cirka 100 besøgende om dagen, hvor vi i år har haft 200 om dagen, uddyber Mette Hansen.

Annonce

Klar tendens

Hos Tåsinge Museum er oplevelsen den samme. I perioden 1. juli til 2. august har museet haft 855 flere besøg end samme periode sidste år, hvilket svarer til en fordobling.

- Det er gået helt fantastisk. Det er kombinationen af de billige billetter og det, at folk ikke rejser udenlands, forklarer Vibeke Henriksen, regnskabschef hos Tåsinge Museum.


Når vi sammenligner denne sæson med det der vanvittige fantastiske år sidste år, så går det jo bare rigtig godt.

Mette Thybo, direktør på Naturama


På Frederiksø i Svendborg er de frivillige hos Danmarks Museum for Lystsejlads også begejstrede for de mange turister.

- Der har bestemt være flere end sidste år. Der har været liv og glade mennesker. Det har været pragtfuldt at være her, siger Nils Bennicke, frivillig ved Danmarks Museum for Lystsejlads.

Ifølge Nils Bennicke har tælleren i døren registreret næsten 3700 besøgende på blot 14 dage, fra onsdag den 2. juli til onsdag den 5. august.

- Der har fandme været mange, det er helt vildt. Det har været en forrygende sæson, siger han.

Annonce

Vanvittigt fantastisk år

I 2019 havde Naturama en fremgang på 97 procent i forhold til 2018. Og det skal netop ses i lyset af disse tal, hvor god en sæson det har været i år.

- I forhold til sidste år i de første fem ferieuger, har vi oplevet en stigning på 50 procent. Så når vi sammenligner denne sæson med det der vanvittige fantastiske år sidste år, så går det jo bare rigtig godt, fortæller Mette Thybo, direktør på Naturama.

Hvis man sammenligner Naturamas besøgstal fra de første fem ferieuger i år med samme periode i 2018, taler vi om en tredobling af besøgstal.

Hos SAK, Svendborg Amts Kunstforening, har sæsonen også været tilfredsstillende. Mogens Palm, daglig leder ved SAK, fortæller, at de har haft flere betalende gæster end sidste år, og at de ikke har oplevet nedgang i besøgstallene – tværtimod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Silverrudder 2020 varede længere end normalt på grund af vindforhold

Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce