Annonce
Fodbold

Sydfynsk flagskib slipper billigt fra krisen

Der var engang, hvor der var masser af divisionsfodbold og i regi af Svendborg fB's traditionsrige hvide og sorte spilledragt. Her i en kamp mod Middelfart på Høje Bøge for en del år siden. Lige nu ligger Svendborg-Oure FA med en god chance for at ryge i 2. division - men det kræver medgang fra alskens diverse guder. Foto: Jørgen Hansen
Svendborg-Oure FA kan være glad for, at man ikke betaler spillerne. For lige nu er det uvist, om topplaceringen i Danmarksserien bliver "kapitaliseret" til oprykning 2. division eller noget andet sportsligt konkret. Kun trænerstaben er lønnet.
Annonce

FODBOLD: De er i det sydfynske fodbold-flagskib glade for, at klubben ikke har bundet sig større udgifter til spillerstaben - netop nu, hvor det er usikkert, om man overhovedet kommer til at spille i foråret.

Det kunne - mere eller mindre indirekte - være penge ud af vinduet og endda blæsende direkte ud over Sundborgsvend og omvendt - men Svendborg-Oure FA-samarbejdet betaler ikke penge til spillere.

- Men vi har naturligvis aftaler med trænerstaben, og de aftaler og kontrakter bliver naturligvis opfyldt. Andet har jeg ikke hørt, siger bestyrelsesmedlem Rene Sundstrøm, der har en fortid som både divisionsmålmand og siden sportschef i klubben - dengang det først var under Svendborg fB-regi og siden under det for nogle år siden konkursramte projekt, FC Svendborg.

- Det er klart, at vores forhistorie med konkursen i FC Svendborg har gjort, at vi måtte starte forfra på alle fronter. Rent sportsligt helt nede i Serie 1, og siden etablerede vi samarbejdet med Oure.

- Vi har en stamme af spillere med stort SfB-hjerte, og nogle af dem var med i slutningen af FC Svendborg-tiden og er med endnu. Det er folk som Jeppe Marquardsen, Mathias Hansen og Magnus Skov, og så er flere såkaldt egne spillere nu med i truppen, siger Rene Sundstrøm, der stoppede som sportschef pr. nytår og blev afløst af Jesper Jensen, men dog gerne udtaler sig på bestyrelsens vegne.

Annonce

- Ingen guldgrube

- Via vores samarbejde med Oure FA har vi jo en del spillere, som ikke er vant til at få noget-som-helst for at spille fodbold, og sådan er det fortsat. Til gengæld satser vi på andre værdier. Der er et måltid mad efter hver træning, der er en god træningslejr, og i det hele taget satser vi meget på det sociale, siger Rene Sundstrøm.

Svendborg-Oure FA måtte som licensgivende moderklub - efter FC Svendborg-divisionsholdets konkurs - tage turen helt nede i Serie 1, og siden har to oprykninger bragt holdet i Danmarksserien, senest med Oure FA som partner.

Og sydfynboerne fører Danmarksserien - lige foran Otterup - og førstepladsen vil give adgang til oprykningsspillet til 2. division, hvor tre ud af de fire DS-kredsvindere ryger i 2. division til sommer.

- Vi har lønnet en cheftræner og en assistent for både DS- og FS-holdene, men det er naturligvis ingen guldgrube. Trænerne prøver at gøre mest muligt for tiden, selv om spillerne ikke må træne på anlægget. Det sker via en intern facebook-gruppe, hvor spillere, ledere og trænere holder hinanden orienteret, og hvor der hele tiden lægges private træningsprogrammer ud.

Men lige nu bliver lønningerne til trænerne - og her tales om aftaler på klart deltids-niveau - så ikke "kapitaliseret" i kampe med tilskuere og salg i boderne.

Og det er uvist, om en førsteplads i Danmarksserien overhovedet vil blive omsat til en chance for 2. division? Annulleres og nulstilles turneringen? Eller bliver den haste-gennemført midt i sommeren?

- Ja, vi ved intet, men det må vi overlade til højere magter og DBU. Lige nu er der bare ting her i tilværelsen, som er vigtigere end fodbold, siger Rene Sundstrøm til Sport Fyn, mens de høje bøge på det gamle stadion får fred i et pænt stykke sydfynsk tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Sprogdoktoren: Hvad er en bø?

Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce