Annonce
Navne

Sydfynsk skuespiller nomineret til Bodilpris

Skuespiller Sandra Guldberg Kampp er blevet nomineret til en Bodil for sin rolle i "Kød og blod". PR-foto: Christian K. Torp
Sandra Guldberg Kampp havde svært ved at tro det, da hun fik beskeden om, at hun er nomineret til en Bodil i kategorien Bedste kvindelige skuespiller for sin rolle i filmen "Kød og blod".

Mandag i denne uge fik skuespilleren Sandra Guldberg Kampp en besked, der gjorde hende en anelse paf.

I beskeden stod, at hun var blevet nomineret til en Bodil for sin rolle i filmen "Kød & blod" i kategorien Bedste kvindelig hovedrolle.

- Det var lidt surrealistisk. Jeg troede egentlig ikke på det i første omgang, siger Sandra Guldberg Kampp.

Nu har det dog bundfældet sig en smule, og hun lægger ikke skjul på, at hun både er beæret og stolt af nomineringen.

Samtidig giver den hende også et løft i en tid, der har været temmelig underlig. Filmen nåede akkurat at komme med til filmfestivalen i Berlin og have premiere i Danmark, inden hele landet lukkede ned.

- Det endte med at blive et stort antiklimaks, da filmen kom ud. Der var ikke ret mange, der nåede i biografen for at se den. Det var virkelig ærgerligt og mærkeligt, siger hun.

Annonce

Ting i støbeskeen

Ganske mange film- og tv-serie-projekter blev prompte sat på pause, og derfor har det seneste års tid ikke budt på meget arbejde for Sandra Kampp, som er født og opvokset i Tved ved Svendborg, men der er lys forude.


Det endte med at blive et stort antiklimaks, da filmen kom ud. Der var ikke ret mange, der nåede i biografen for at se den. Det var virkelig ærgerligt og mærkeligt.

Sandra Guldberg Kampp, skuespiller


Kalenderen, der blev ryddet godt og grundigt i fjor, er så småt ved at blive fyldt op igen.

- Jeg har nogle ting, jeg kan se frem til. Det begynder med noget i april, og så er der flere andre ting, jeg skal være med i senere på året. Noget af det er sikkert, men der er også noget, som selvfølgelig er forbundet med usikkerhed. Men sådan er det jo i den her branche, fortæller Sandra Guldberg Kampp.

Hun vil dog ikke løfte sløret for, hvad det er, hun skal i gang med i april, eller hvad hun i øvrigt har lagt ind i kalenderen.

- Det tror jeg faktisk ikke, jeg må. Så det må jeg hellere lade være med, konstaterer hun.

En smule af sløret kan hun dog løfte.

- Jeg skal være med i nogle tv-serier. Så jeg har noget at se frem mod, siger hun og tilføjer, at netop serie-genren ser hun meget frem til at prøve af.

- Det bliver vildt spændende. Jeg glæder mig virkelig til det, siger hun og tilføjer, at hun også blev lidt bekymret på egne vegne over nedlukningen.

- Jeg blev da lidt nervøs for, at det hele ville drukne i den her pandemi.

Annonce

Uddannelse i baghovedet

Sandra Guldberg Kampp har ikke en teateruddannelse, og hun ved heller ikke, om hun på et tidspunkt kommer til at bygge ovenpå det medfødte talent.

- Så længe der er arbejde til mig, er det det, jeg går med. Hvis jeg på et tidspunkt beslutter mig for at søge ind på teaterskolen, ved jeg også, at der er mindre tid til at arbejde. Det kan da godt være, jeg gør det en dag, men lige nu griber jeg de muligheder, jeg får, siger hun.

Blå bog

Sandra Guldberg Kampp er født og opvokset i Tved ved Svendborg. Hun er 20 år gammel.

Hun filmdebutterede i 2012 i filmen "Far til Fire til søs", hvor hun spillede en matros.

Siden har hun medvirket i flere kortfilm, tv-serie "The Rain" samt "Kød og blod".

I alt fire Bodil-nomineringer har filmen "Kød og blod" fået. Ud over Sandra Guldberg Kampps nominering i kategorienen for bedst kvindelige hovedrolle er Sidse Babett Knudsen nomineret for bedste kvindelige birolle, og Besir Zeciri og Carla Philip Røder er begge nomineret i til Arbejdernes Landsbanks Talentpris.

I første omgang kan hun som nævnt se frem til at komme i gang med et par tv-serier, og så er der selve uddelingen og Bodil-statuetterne. Hvordan det kommer til at foregå er endnu uvist, men gives der grønt lys til at holde prisfesten, vil hun afgjort deltage.

- Det skal jeg helt sikkert. Det er ret stort, konstaterer hun - også selv om det at deltage i prisfester og filmfestivaler kan give et sug i maven.

- Det er grænseoverskridende, når så mange mennesker kigger på en. Det har jeg ikke vænnet mig. Det der store PR-show, der er rundt om filmene, er lidt specielt, siger Sandra Guldberg Kampp.

Bodilprisen uddeles 8. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fernisering i fire kunsttårne

Svendborg

Eksamensfri og karakterfri: Skolefolk vil åbne ny friskole i Tankefuld

Debat

Fyns Amts Avis mener: Ny sydfynsk friskole kan ramme megatrend

Annonce