Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sydfynsk Kro gør det igen: Souschef hiver endnu en førsteplads hjem med en 'uspiselig' fugl

Der lød spredt latter og småsnakken, da kok Martin Peter Leth Sjunnesson fra Falsled Kro valgte edderfuglene på vildtparaden ved DM I Vildtmad. Han kunne ellers have valgt harer, kaniner, fasaner, gæs, råvildt, dådyr og krondyr. Men nej. Det skulle åbenbart ikke være for nemt. Foto: Jonas Nørregaard.
Souschefen fra Falsled Kro tog fusen på dommere, kollegaer og publikum, da han valgte at dyste i DM i Vildtmad 2019 med en ret af edderfugl. En af dommerne i konkurrencen kaldte sågar edderfugle uspiselige, men det var kun indtil Martin Peter Leth Sjunnesson fra Falsled Kro fik fingre i den trannede andefugl.
Annonce

Faldsled: Forleden berettede vi i disse spalter, at Falsled Kro havde vundet ”Årets ret med gris”.

Vi må håbe, kaminhylden på kroen er stor, for nu har kroen nemlig hjemtaget endnu en førsteplads: ”Årets Vildtret 2019”. Én gang om året hylder foreningen Vildt Gastronomi vildtet med konkurrencen ”DM i Vildtmad”, hvor nogle af landets dygtigste kokke dyster om at fremtrylle årets bedste vildtret. I år foregik konkurrencen for første gang på Det Grønne Museum på Djursland, og det blev en ganske usædvanlig konkurrence, lyder det i en pressemeddelelse.

Martin Peter Leth Sjunnesson stod bag vinderretten fra Falsled Kro. Foto: til Jonas Nørregaard
Annonce

Stor ros fra dommerne

Mange jægere har et anstrengt forhold til edderfuglens noget trannede smag, og det var netop derfor, at souschef Martin Peter Leth Sjunnesson fra Falsled Kro tog udfordringen med edderfuglen op. Han havde fra starten en idé om, at det måtte være muligt at fjerne smagen af tran ved at skære fedtet fra fuglen. Derfor valgte han at rundudbene edderfuglen, hvorpå den blev fyldt op med en fars bestående af gråand, kastanjer, mandler og svampe. Derpå blev den tilberedt hængende i en snor langs en cylinder af glødende kul. Inden serveringen blev kødet overhældt med en pebersauce. Den smukke og velsmagende ret blev flankeret af en lille pandekage baseret på svampe og indmad fra ænderne. Retten modtog stor ros fra dommerne.

Francis Cardenau, som sad med ved dommerbordet, udtalte efterfølgende, at det var meget modigt at tilberede en fugl, som ikke kan spises. Andenplads gik til Noah Muscat og hans team fra Restaurant Barr, som valgte at tilberede gråænder, mens tredjepladsen gik til køkkenchef Marc Foged Stockmarr fra God Smag, som tilberedte rygstykket fra råvildt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

150 bekymrede borgere til vindmøllemøde: - Vi er især bange for støjgenerne

Annonce