Annonce
Langeland

Sydfyns Elforsyning byder sig til: - Vi er absolut interesseret i Langelands Elforsyning

Søren Bøving-Andersen er formand for Sydfyns Elforsyning. Arkivfoto: Roland Petersen
- Det er ingen skam at blive væk, når man ikke er inviteret, lyder det fra bestyrelsesformand Søren Bøving-Andersen fra Sydfyns Elforsyning, der ikke tidligere har været i spil som mulige købere af Langelands Elforsyning, men som er interesseret i det langelandske el-foretagende.

Langeland: De er ikke blevet spurgt, og derfor har de holdt lav profil. Men de er absolut interesseret.

Sådan kan man opsummere Sydfyns Elforsynings position, når det gælder det planlagte salg af Langelands Elforsyning.

På spørgsmålet om hvorvidt det sydfynske elselskab er interesseret i at købe Langelands Elforsynings fem datterselskaber, svarer bestyrelsesformand Søren Bøving-Andersen:

- Ja, vi er absolut interesseret, men vi har altså ikke fået buddet, og derfor har vi ikke kigget nærmere ind i det. Det er ikke nogen skam at blive væk, når man ikke er inviteret.

Siden avisen første gang talte med Søren Bøving-Andersen i torsdags, har sagen om Langelands Elforsyning taget en anden drejning end den, der lå i kortene.

For bestyrelsen havde proklameret, at den ønskede at sælge til Energi Fyn til en pris på 170 millioner kroner. Der manglede godkendelser, og prisen skulle også vurderes, men planen lå der i form af en hensigtserklæring.

Men fredag meldte bestyrelsen ud, at den stille handlen med Energi Fyn i bero, fordi der i bestyrelsen er tvivl om, hvorvidt et salg nu også er det helt rigtige. Bestyrelsen vil desuden undersøge muligheden for at beholde de fem datterselskaber i eget regi. Men intet er besluttet endnu.

Annonce

En god pris

Alt imens tankerne har rumsteret hos bestyrelsesmedlemmerne på Langeland, gør Sydfyns Elforsyning indtog på øen med en lang række annoncer, der skal få de langelandske øjne op for elselskabet.

- Vores erfaring fra Svendborg er, at vores kunder gerne vil have det lokale. De vil gerne serviceres lokalt og vil gerne have den her nærhed til selskabet, og sådan tror vi da også, at de langelandske elkunder har det. Derfor har vi gjort opmærksom på os selv på en anden måde, end vi plejer, siger Søren Bøving-Andersen fra Sydfyns Elforsyning.

I hensigtserklæringen mellem Langelands Elforsyning og Energi Fyn, der nu er sat i bero, lyder prisen for Langelands Elforsyning på 170 millioner kroner. Og det er en god pris, vurderer formanden.

- Vores umiddelbare tanke var, at Energi Fyn synes at have gjort en rigtig god handel, hvis de får det til den pris. Men det er klart, at vi har ikke været inde og lave den due diligence og kigget nærmere på det, men vores umiddelbare vurdering i forhold til andre handler, vi har set, det er, at det er en god pris for Energi Fyn.

Hører jeg dig sige, at prisen ikke afskrækker jer, og at I måske også er villige til at give noget mere?

- Det er rigtigt forstået.

Annonce

Et naturligt skridt

Søren Bøving-Andersen mener, at det vil være et naturligt skridt ofr Sydfyns Elforsyning at købe Langelands Elforsyning, hvis den nye bestyrelse vælger at ty til salgstankerne igen.

- Hvis de gennemfører den her transaktion (salget til Energi Fyn, red.), så vil vi være det eneste sydfynske elselskab tilbage. Derfor betyder det jo noget for os at have lokale kunder og strække det ud til også at omfatte Langeland. Det vil bare være et helt naturligt skridt for os, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fernisering i fire kunsttårne

Svendborg

Eksamensfri og karakterfri: Skolefolk vil åbne ny friskole i Tankefuld

Debat

Fyns Amts Avis mener: Ny sydfynsk friskole kan ramme megatrend

Annonce