Annonce
Svendborg

Sydfyn samles om turisme: Nyt turistmagasin skal markedsføre Sydfyn

Geopark Det Sydfynske Øhav. Foto: Katrine Becher Damkjær
For første gang går de sydfynske kommuner sammen om et fælles turistmagasin. Det er en del af en markedsføringsstrategi, som skal styrke Sydfyn som turistdestination.

Sydfyn: Sidste sommer strømmede turister til det sydfynske, og det skal de blive ved med. Det mener de sydfynske kommuner, der netop er indgået et samarbejde omkring et nyt turistmagasin med navnet "Det Sydfynske Øhav".

Her lover de 100 siders inspiration til turistturen rundt på Langeland, Ærø og det sydlige Fyn. Magasinerne er udgivet for første gang 3. marts og dækker aktiviteter såsom naturoplevelser, shopping, gastronomi og meget andet.

Idéen bag skriveriet er at forbinde turismen på tværs af kommunegrænserne, skriver magasinet i en pressemeddelelse. Det er Ærø's borgmester, Ole Wej Petersen (S) enig i.

Annonce

- Vi ved alle, at turisterne ikke tænker i kommunegrænser, så det er da oplagt, at vi arbejder på både Fyn og Sydfyn for at skabe mest mulig synergi - sammen er vi stærkere, fortæller han i pressemeddelelsen.

Flere fællesprojekter taler også for, at samarbejdet er en god idé. Det kan være Øhop, Øhavstien og Geopark Det Sydfynske Øhav.

Fælles indsats i fælles produkter

Turistmagasinet er ikke det første, som kommunerne samarbejder om. Færgerne har længe sejlet rundt til Øhop, Øhavstien er betrådt af skosåle, og Geopark Det Sydfynske Øhav kæmper for at blive UNESCO-godkendt.

Det er blandt andet det sidstnævnte, som turistmagasinet skubbe til, hvis man spørger borgmesteren i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager (S).

- Geoparken eksisterer allerede, og vi samarbejder om at udvikle den til et endnu større trækplaster. Med målet om en UNESCO-godkendelse vil Sydfyn for alvor blive et stærkt brand. Magasinet er en vigtig brik i fortællingen om Geoparken, siger han.

For borgmester i Svendborg, Bo Hansen (S), er Geoparken også et vigtigt omdrejningspunkt, men også mange andre fælles turistseværdigheder, som kommunerne har til fælles.

- Vi samarbejder på Fyn om øget turisme og deler utroligt mange turismeprodukter som f.eks. Øhop, de sydfynske slotte, gastro-scenen og ikke mindst Geoparken Det Sydfynske Øhav. Det er naturligt at udgive et samlet turistmagasin for alle fire Øhavskommuner, siger Bo Hansen (S)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Dispensationer i stride strømme

Annonce