Annonce
Svendborg

Svindelmistænkte læger kan fortsætte arbejdet i et halvt år

Lægerne Jette Aaen og Ole Bjørn Rasmussen har ifølge en aktindsigt, som Politiken har fået, fået frataget retten til at drive lægepraksis, fordi de er under mistanke for at have svindlet for 1,7 millioner kroner. Lægerne holder til i Korsgade i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Selvom lægerne Ole Bjørn Rasmussen og Jette Aaen har fået frataget retten til at drive lægepraksis, fordi de er mistænkt for at have svindlet for 1,7 millioner kroner, kan de fortsætte deres arbejde i praksissen i et halvt år. - Reglerne er fastlagt i overenskomsten, forklarer praksischefen i Region Syddanmark.

Opdateret 16.52 med oplysning om, at Region Syddanmark agter at melde sagen til politiet.

Svendborg: Svendborglægerne Ole Bjørn Rasmussen og Jette Aaen har fået frataget retten til at drive lægepraksis, fordi de over en treårig periode har overfaktureret for potentielt 1,7 millioner kroner.

Det viser et referat fra landssamarbejdsudvalget i Regionernes Lønnings- og Takstnævn, som dagbladet Politiken har fået aktindsigt i. Her fremgår det, at lægerne har afregnet for almindelige konsultationer og videokonsultationer, selvom konsultationerne kun har fundet sted på telefon. Af aktindsigten fremgår det også, at en af lægerne har afregnet for ydelser, som slet ikke har fundet sted.

Annonce

Lægen har ifølge Politiken erkendt i en mail til regionen, at der har "fundet bedrageriske uregelmæssigheder sted."

Fastlagt i overenskomsten

Lægerne har igennem mere end 20 år drevet en lægepraksis i Korsgade midt i Svendborg, men de kan indtil videre fortsætte deres arbejde som praktiserende læger. Ifølge Frank Ingemann Jensen, afdelingschef for praksisafdelingen i Region Syddanmark, har læger, som får inddraget deres ydernummer, en frist på et halvt år til at sælge deres praksis.

I den mellemliggende periode har de ret til at fortsætte arbejdet i praksissen.

- Det er alt sammen noget, der er fastlagt i overenskomsten, og det er noget, som landssamarbejdsudvalget har besluttet, forklarer han.

Frank Ingemann Jensen vil ikke udtale sig om den konkrete sag, og han vil derfor heller ikke oplyse, hvor mange patienter der er tilknyttet lægehuset i Korsgade.

- Når nogen får frataget deres ydernummer, så passer de deres patienter, indtil de har fået solgt deres praksis, og så kommer der en ny læge og tager over. Hvis praksissen ikke bliver solgt, så skal man som patient vælge ny læge i området. Og hvis man ikke kan det, så skal regionen sørge for, at der kommer et nyt lægetilbud, så alle bliver tilbudt en læge. Det kan enten være i form af en udbuds- eller regionsklinik, forklarer Frank Ingemann Jensen.

Bo Libergren (V), som er formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark og medlem af landssamarbejdsudvalget, må ikke udtale sig om den konkrete sag, fordi han er blevet orienteret om sagen bag lukkede døre.

- Men generelt kan jeg sige, at det er svært at forestille sig, at der ikke skulle være et strafferetsligt perspektiv i en sag, hvor der er begået svindel for et anseligt beløb, siger han.

Annonce

Brodne kar

Det er ikke første gang, at læger får inddraget deres ydernummer på grund af svindel.

- Jeg har arbejdet med det her siden 2002, og der har været et beskedent antal sager. Jeg kender ikke andre sager fra Sydfyn. Det er bestemt ikke en hverdagsbegivenhed, og langt de fleste, som afregner hos os, er samvittighedsfulde mennesker, som afregner korrekt. Så meget desto mere skuffende er det, når vi opdager, at der er et broddent kar, siger han.

Han kan ikke udtale sig om, hvordan svindlen i Svendborg er blevet opdaget, men generelt er der tre måder, at sådanne svindelnumre ser dagens lys.

- Den ene måde er igennem vores egen kontrolstatistik eller observationer, hvor vi ser, at der er noget, der ser mærkeligt ud. Den anden måde er, hvis en kollega opdager noget. Altså en kollega i lægehuset som ser noget, der ser underligt ud, og som kontakter os. Og den tredje måde er patienter, som henvender sig til os og siger, at de har set ydelser, som står på sundhed.dk, men som de ikke har fået, forklarer Bo Libergren.

Han kan ikke udtale sig om, hvorvidt regionen har indgivet en anmeldelse af lægepraksissen til politiet. Men ifølge TV2Fyn er Region Syddanmark på vej med en politianmeldelse.

Fyns Amts Avis har forsøgt at få en kommentar fra lægerne, som altså stadig arbejder i deres praksis i Korsgade. Lægernes sekretær henviser til lægernes advokat Jørn Bonnesen i Odense. Advokaten er ikke vendt tilbage på avisens henvendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce