Annonce
Fødselsdag

Svindel for milliarder og en berømt tilsvining. Rasmus Trads fylder 75

Rasmus Trads måtte mange gange løbe spidsrod mellem journalister og fotografer foran Københavns Byret. (Arkivfoto) Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Rasmus Trads og PFA-sagen. De to er ikke til at adskille.

En af de mest omtalte erhvervsskandaler i dansk historie rullede for åbne kameraer, da Kurt Thorsen og Rasmus Trads' svindelsag kom for retten omkring årtusindskiftet.

Især sidstnævntes tilsvining af sin gamle forretningsmakker foran byretten huskes af mange.

- For fanden, hvor er du en led fyr, lød det blandt andet fra Rasmus Trads' mund.

Der er gået to årtier siden den episode, og Rasmus Trads, der torsdag den 30. januar fylder 75, har siden lavet en masse andet med sit liv.

Men PFA-sagen klæber stadig til ham og hans navn.

Rasmus Trads er oprindeligt fra Viborg og blev uddannet som jurist. Han kom ind i PFA-koncernen i 1984 som direktør i PFA Byg. Her indledte han det skæbnesvangre samarbejde med Kurt Thorsen, en byggematador fra Aarhus.

Makkerparret lavede falske garantier for i alt 3,7 milliarder kroner. De forfalskede daværende PFA-chef André Lublins underskrift til garantier til byggerier i Spanien og til opkøb af store aktieposter.

Da korthuset ramlede i 1999, blev Rasmus Trads bortvist, politianmeldt og anholdt.

I retten blev han idømt fire års fængsel for sin andel, mens Kurt Thorsen som hovedmanden bag det sindrige net af svindel fik seks års fængsel i sagen.

Efter udstået straf skiftede Trads titlen som direktør ud med telesælger. Siden har han taget en journalistuddannelse, arbejdet som mediekonsulent og drevet en onlinebutik med en ekskollega.

De seneste år har han levet som pensionist, og han bor stadig i samme hus, som da PFA-sagen rullede.

For et par år siden reflekterede han over sagen i et interview med Børsen:

- Bare det, at jeg er kommet på benene igen, det er helt fantastisk. Det havde jeg ikke troet, den dag det hele brød sammen. Men efter jeg er gået på pension, har jeg det hamrende godt, det har jeg virkelig.

Og så glædede han sig over, at ingen tabte penge på PFA-svindlen. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Statsministerbesøg i Svendborg: Spørgelystent publikum holdt Frederiksen til ilden

Annonce