Annonce
Erhverv

Svendborgs byggemarkeder på spring: - Vi er helt klar til at åbne på en forsvarlig måde

Der var smil på hos brødrene Clausen - Jens Erik (tv) og Martin - da Jem & Fix slog dørene op til en ny butik i Svendborg i 2018. Nu åbner forretningen på Grønnevej igen - som et led i genåbningen af samfundet efter covid-19-nedlukningen. Foto: Andreas Wraae Nielsen
Varehuse på mindre end 5000 kvadratmeter må åbne, og til dem hører Svendborgs byggemarkeder. Hos Jem & Fix er meldingen ventet med længsel, og kæden erklærer sig klar til at åbne på forsvarlig vis.

Svendborg: Der var godt nyt til have- og gør det selv-folket, da regeringen onsdag formiddag holdt pressemøde om den gradvise genåbning af samfundet.

Blandt budskaberne var nemlig, at landets detailhandelsforretninger må åbne igen på mandag 1. marts - medmindre de er større end 5000 kvadratmeter.

Så store er ingen af byggemarkederne i Svendborg - heller ikke Jem & Fix på Grønnemosevej, hvor der er 1200 kvadratmeter under tag og yderligere et par tusinde udenfor.

- Det var en glædelig nyhed, som vi har ventet længe på. Så på mandag åbner vi samtlige vores 124 butikker, siger kædens salgs- og indkøbschef, Peter Nybo.

Annonce

Ubekendt

Der er dog stadig en ubekendt i ligningen, anfører han.

Før nyår, hvor byggemarkederne stadig var tilgængeligt land for menigmand, var der ifølge Peter Nybo et krav om, at der for hver kunde i butikken skulle være otte kvadratmeter frit gulvareal.

Sådan bliver det ikke nødvendigvis denne gang.

- Om det bliver justeret, ved vi ikke endnu. Det går vi og venter på at få information om, siger han og understreger, at eventuelle ændringer vil være til at leve med.

- Vi justerer antallet af medarbejdere efter de krav, der er, og vi er under alle omstændigheder klar til at åbne på en forsvarlig måde, lover Peter Nybo.

Han oplyser i øvrigt, at den såkaldte click and collect-ordning, hvor folk bestiller og betaler på nettet for så at hente varerne, når de er pakket og klar, kører på det sidste.

- Det ligger et stykke fra, hvad vi normalt gør, og vi lukker det ned, så snart vi åbner forretningerne, siger Peter Nybo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Fernisering i fire kunsttårne

Erhverv For abonnenter

Dom over ny erhvervsstrategi: Aalborg, Aarhus og København vil også være Danmarks bedste, men hvordan skiller Odense sig ud?

Svendborg

Eksamensfri og karakterfri: Skolefolk vil åbne ny friskole i Tankefuld

Debat

Fyns Amts Avis mener: Ny sydfynsk friskole kan ramme megatrend

Annonce