Annonce
Svendborg

Svendborg: Venligboere samler julegaver ind til flygtninge

Mai-Britt Schultz er blandt de Venligboere i Svendborg og omegn, som samler gaver ind til nyankomne og uledsagede flytningebørn i Hundstrup.

Venligboere vil give julegaver til de flygtninge, som ankommer til jul i Danmark i nyt asylcenter i Hundstrup

Julen er børnenes fest, også sådan skal det også være, når man kommer som uledsaget barn og rykker ind på et asylcenter i Hundstrup på Sydfyn.

Det mener man i Venligboernes lokalafdeling i Svendborg og omegn, og derfor samler foreningen nu velkomstgaver ind til de unge flygtninge, som snart ankommer til Hundstrup.

- Vi beder alle med hjertet på rette sted komme med en gave, skriver koordinator Mai-Britt Schultz i en pressemeddelelse.

Gaven skal være pakket ind, og der skal stå en omtrentlig aldersgruppe for gaven samt køn og en personlig hilsen fra giveren på pakken.

- Vi modtager også gaver til piger, og hvis der er mange gaver fordeler vi dem til andre asylcentre i området, skriver Mai-Britt Schultz.

Gaverne kan enten afleveres på Fremtidsfabrikken på Svendborg Havn fredag den 18. december mellem klokken 11 og 18 eller på Fåborgvej 23 i Vester Skerninge mellem klokken 14 og 18.

(catj)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Landsstævnet bliver også for unge klimatosser

For nogen synes Landsstævnet garanteret langt ude i horisonten, men for en række af Svendborgs partnere er landsstævne-arbejdet ikke bare i fuld gang - man er efter sigende foran planerne med at realisere det store projekt. Derudover lader det også til, at landsstævnet 2021 i Svendborg bliver first-mover på indholdsfornyelsen. Det bliver selvfølgelig med et stort fokus på idræt og bevægelse og fællesskab. Helt som det plejer. Men derudover tilføjer Svendborg et helt særligt fokus på bæredygtighed med en række samarbejdspartnere. Helt konkret bliver der under landsstævnet afviklet et stort klimatopmøde for unge, og dermed kan de unge klimatosser altså deltage i landsstævnet uden at deltage så meget som i én sportsgren, men alene med fokus på, hvordan verden bliver mere bæredygtig. Ordet klimatosse skal i den her henseende forstås i den allerbedste betydning - helt som ordet har ændret betydning, siden Pia Kjærsgaard på valgaftenen nærmest udspyede det i sin nederlagstale. Fredag formiddag blevet ordet klimatosse kåret som årets nye danske ord, og præcis samtidig stod en række bæredygtige landsstævnepartnere og underskrev formelt det store samarbejdsdokument, der kickstarter det store bæredygtighedsfokus under Landsstævne 2021. Bag det nye, visionære samarbejde står DGI, energiselskabet SEF, Svendborg Kommune, Efterskoleforeningen - og en række unge mennesker, der også skrev under på dokumentet med projektet "Verden er vores". I det hele taget var sidste uge en markant uge for klimaet med både ny dansk klimalov, ny EU-lovgivning og ikke mindst set med unge briller: Greta Thunberg kåret som årets person af Time Magazine. 2019 blev et skelsættende år - en af den slags år, der skriver politisk historie, og som nogen allerede nu omtaler som et markant vendepunktsår. Netop på grund af klimakampen. Det er stærkt, at Svendborg på mange måder nu forsøger at lægge sig helt i front af klimakampen og især får det gjort til et markant indhold på Landsstævnet 2021. På den måde er selve mega-projektet Landsstævnet 2021 en enorm driver for selve den grønne omstilling i en by, der ellers ikke helt har været med fra start. Man har kunnet holde ferie i fjerne italienske bjergbyer med for eksempel bedre affaldssortering end det, vi har kunne præstere i vores ellers oplyste, bæredygtigheds-bevidste område af verden. Men indtil nu er vi på nogle områder blevet ved den lettere frelste snak, og det er fantastisk godt og nødvendigt, at Landsstævnet nu får en markant bæredygtighedsprofil - og dermed også kan bidrage til også at få flyttet ikke bare vores gæster i 2021, men os alle sammen i hverdagen.

Navne

En funktionel lidelse var ved at få Matilde til at opgive gymnasiet: - Men de sagde, at jeg ikke måtte sigte for lavt

Annonce