Annonce
Søsiden

Svendborg Søfartsskole: Interessen for nyt udbud på Sydfyn var større end ventet

Forstander Jens Frederiksen, Svendborg Søfartsskole: - Vi har nedsat en visionsgruppe, der kikker et godt stykke ind i fremtiden. Pressefoto / Svendborg Søfartsskole
Søsiden-nytårsstatus af forstander Jens Frederiksen, Svendborg Søfartsskole.

Af Jens Frederiksen, forstander, Svendborg Søfartsskole.


ÅRET 2020 startede ganske som normalt - lige indtil covid-19 meldte sin ankomst. Alting blev med ét forandret, og den fysiske fremmødeundervisning blev afløst af en virtuel udgave, hvor skolens lærere for alvor fik mulighed for at afprøve kreative, web-baserede undervisningsløsninger (læs: Godt sømandsskab). Skolen lærte meget om, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer under disse forhold. Erfaringer, som vi tager med os ind i fremtiden.

Annonce

ALLE LANDETS udbydere af den grundlæggende maritime uddannelse (GMU) har i 2020 været i gang med at gennemgå uddannelserne til ubefaren/befaren skibsassistent, HF-Søfart og kystskipperuddannelsen. Det, der interesserer os mest, er, hvordan vi får fremtidssikret uddannelserne på en sådan måde, at danske menige besætningsmedlemmer - som en selvfølge - er redernes naturlige førstevalg.

I 2020 HAR der været et særligt fokus på at få flere kvinder ind på de maritime uddannelser. Indsatsen fortsætter ind i 2021, men allerede nu kan vi se, at den har haft en effekt. For HF-Søfartsuddannelsen forbliver procentdelen af kvinder høj (ca. 25-30 pct.), mens der for den ubefarne skibsassistentuddannelse er tale om en fordobling af de kvindelige ansøgere.


Vi er i øjeblikket ved at lave en helt ny strategi for Svendborg Søfartsskole.


GENNEM mere end to årtier har det været Svendborg Søfartsskoles ønske at kunne udbyde den befarne skibsassistentuddannelse. Fra sommeren 2019 lykkedes det endeligt at få en midlertidig tre-årig tilladelse i hus. Skolen har brugt meget store ressourcer på at få startet uddannelsen på den mest optimale måde. Håbet var, at tilbuddet om den afsluttende del af skibsassistentuddannelsen ville friste nogle af vores egne ubefarne elever. 2020 skulle vise, at interessen for det nye udbud på Sydfyn var langt større, end vi havde troet. Det mest overraskende har været, at størstedelen af ansøgerne kommer fra andre maritime uddannelsesinstitutioner – med klart flest fra skoleskibet Georg Stage.

VI ARBEJDER meget med trivsel på skolen. Under covid-19 har vi især haft meget fokus på denne. Vi overvejer at udbygge vores velfærdsafdeling på skolen. Det er der behov for, fordi de unges trivsel ikke altid er specielt god.

VI ER I øjeblikket ved at lave en helt ny strategi for Svendborg Søfartsskole. Vi har nedsat en visionsgruppe, der kikker et godt stykke ind i fremtiden. Der er kommet inputs til nye faciliteter på skolen, hvilke elever, vi gerne vil tiltrække og hvilke uddannelser, vi gerne vil arbejde videre med.

ENDNU ER det for tidligt at løfte sløret for, hvad det samlede resultat bliver. Dog er det overordnede mål at skabe mere fokus på og større søgning til de maritime uddannelser, hvilket er nogle af de største udfordringer for skolen i øjeblikket.

Annonce
Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kæmpe redningsaktion ved Sydlangeland: Dykker bjærget i god behold efter tur i meget dårligt vejr og stærk strøm

Langeland For abonnenter

Mike blev snydt af sin revisor: - Da jeg skulle udbetale løn, var min konto lukket

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Langeland

Skøn nyhed til weekenden: Forsyningsselskab ophæver koge-anbefaling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

SØSIDEN

Thomas Blachmans husbåd: Gammel Svendborgsund-færge vendte hjem

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Svendborg

Se videoen: Sådan finder du vej ved Ørkildskolen

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Kultur For abonnenter

Kære læser: Vi lytter til jeres kulturkritik – så lad os mødes!

Langeland

Debat: Det er usandsynligt godt arbejdet af den nuværende kommunalbestyrelse, for den den gamle lokalplan var lavet totalt tåbeligt

Annonce