Annonce
Sport

Svendborg Rabbits gør det umulige: Slår Bakken Bears for første gang siden 2015

Sebastian Åris (i hvidt) førte an i Svendborg Rabbits' sejr over Bakken Bears. Foto: Katrine Becher Damkjær
Onsdag aften leverede Svendborg Rabbits en mindre sensation i Rise Sparekasse Arena, da kaninerne sendte Bakken Bears hjem med et nederlag i bagagen. 103-97 vandt Rabbits med i den første sejr over Bears siden 2015.

BASKETBALL: Da tiden løb ud på stadionuret, var de fleste tilstedeværende i Rise Sparekasse Arena i Svendborg klar til at bryde ud i stor jubel. Mod de flestes forventning slog Svendborg Rabbits nemlig storholdet Bakken Bears for første gang siden 2015.

De sydfynske kaniner vandt opgøret med 103-97 efter en stærk præstation, hvor især tredje periode afgjorde tingene. Den vandt Rabbits 32-17.

Annonce

Føring ved pausen

Ved pausen var Svendborg Rabbits i front med fem point. 48-43 viste uret efter en første halvleg, hvor især den første periode var god for kaninerne. Den vandt de 27-21.

Brandon Norfleet måtte ellers udgå efter syv minutter af første periode, da han slog baghovedet ned i gulvet. Ude på bænken fik han en ispose til nakkeregionen, mens man nåede at frygte, at han var færdig. Det var heldigvis ikke værre, end at han var inde på gulvet igen fra starten af anden periode.

Der blev skreget "rebound" fra Rabbits-bænken igen og igen, når der var trængsel foran egen kurv - med blandet succes inde på banen.

Annonce

Toppræstation i tredje periode

Værterne udspillede de gæstende bjørne efter pausen, hvor blandt andet end storspillende Oscar Teglgaard Jørgensen brillerede med to tre-pointsscoringer i to angreb i træk. Perioden blev vundet af svendborgenserne med imponerende 32-17.

Den efterfølgende periode skulle blive stik modsat.

Annonce

Kaninerne red stormen af

I fjerde periode var Rabbits-spillerne tydeligt nervøse. Det gik op for dem, at der var en risiko for at tabe det hele på gulvet, mens gæsterne skruede op på et mere vanligt niveau.

Heldigvis for sydfynboerne red de stormen af, og trods et klart nederlag på 23-37 i sidste periode, så viste uret en samlet stilling på 103-97 til stor lettelse for hjemmeholdet, der altså hentede første sejr over Bears i seks år.

Annonce

Bakken Bears - og de andre

Det er utroligt tæt i Basketligaen. Bakken Bears er godt nok - som sædvanlig fristes man til at sige - stukket af i toppen, og har trods nederlaget 40 point - men efter det er der ikke andet end spænding til dem, der følger ligaen.

Først finder man Horsens IC på andenpladsen. De har 28 point efter 21 kampe. Dernæst har man efter onsdagens flotte præstation Svendborg Rabbits med 28 point på tredjepladsen - dog har kaninerne nu spillet 22 kampe. Så kommer Randers Cimbria på fjerdepladsen. Randrusianerne har 26 point efter 20 kampe. På femtepladsen finder man så Team FOG Næstved, der har 24 point efter 22 kampe.

Så det er stadig helt muligt for Rabbits at ende på andenpladsen i grundspillet. En sejr i næste kamp mod Rabbits-coach Jimmy Moores gamle klub, Randers Cimbria, vil være meget vigtig.

KAMPEN KORT

Basketligaen, grundspil

Svendborg Rabbits-Bakken Bears 103-97 (48-43)

Kampens gang - quarters: 27-21, 21-22, 32-17, 23-37

Svendborg Rabbits' point: Sebastian Åris 24, Brandon Tabb 22, Brandon Norfleet 16, Aaron Levarity 12, Mikkel Plannthin 10, Sidney Umude 7, Jacob Enevold Jensen 6, Oscar Teglgaard Jørgensen 6

Næste kamp: Onsdag d. 10. marts kl. 18:30: Randers Cimbria-Svendborg Rabbits

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce