Annonce
Fodbold

Så kom DBU-dommen: Svendborg-Oure eller Otterup kan rykke op - B1913 er oppe

Mark Tubæk (7), Otterups spillende assistenttræner, kan glæde sig over, at klubben fortsat har chancen for at spille sig til en oprykning til 2. division. Her viser Tubæk i efterårets pokalkamp fornem stil i kunsten at dække bolden for en modstander, som her OB's Jens Jakob Dyhr Thomasen, der selv er en mester i den disciplin. Foto: Frederik Nordhagen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
DBU-bestyrelsen har truffet beslutninger om, hvordan turneringer afsluttes, og hvordan man rykker klubber op og ned. Dermed kan Svendborg-Oure FA og Otterup i toppen af Danmarksserien se frem til at spille om oprykning. Samtidig er nedrykning fra Danmarksserien suspenderet, mens vinderen af Fynsserien B1913 rykkes op. OKS klarer frisag i Danmarksserien.
Annonce

FODBOLD: Fodbold-myndighederne har nu afgjort, hvordan fodbolden under Superligaen og 1. division afgøres og afsluttes.

Nedrykningen fra Danmarksserien er skrinlagt, og dermed kan både Marienlyst, TPI og ikke mindst OKS ånde lettet op, fordi klubberne dermed forbliver i rækken efter sommerferien.

I toppen af Danmarksserien er det nu afgjort, at der skal findes oprykkere fra hver DS-kreds. Det betyder, at Svendborg-Oure FA og Otterup fortsat har chance for at rykke op. Svendborg-Oure FA fører lige nu rækken knebent foran nordfynboerne.

Endnu er et format for slutspillet ikke besluttet.

Og det er stadig afgørende, at regeringen åbner for, at forsamlingsforbuddet hæves fra 10 til 30 og/eller 50 personer fra og med 8. juni.

Men samtidig er det afgjort, at vinderen fra Fynsserien, B1913, rykker op i Danmarksserien.

Men da turneringen er annulleret i de lokale serier - Fynsserien, Serie 1 og Serie 2 - må resten af topholdene, som eksempelvis B1909 og Dalums reserver, se langt efter en mulig chance for oprykning.

Hvidblusede TPI, hvis anfører Rasmus Nørgaard her ses i aktion i forrige sæsons kamp i 2. division mod Kolding, spiller nu i Danmarksserien, og det gælder også i næste sæson. Foto: Birgitte Carol Heiberg/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Annonce

Dalums og Næsbys risiko

Det har længe været usikkert, hvordan fodboldens bestemmende organer ville få den øverste seriefodbold afsluttet.

Når det gælder Superligaen og 1. division blev det bestemt for nogle uger siden, og nu er 2. division også støbt med forkortede slutspil.

Derefter skulle Danmarksserien kigges på, og i lokalunionerne skulle så bestemme sig i kølvandet på den beslutning. Det er så sket nu i en samlet beslutning.

Konkret betyder det, at der skal spilles om, hvilke fem klubber, der skal rykke ud af 2. division. Dalum og Næsby er stadig i risiko for den skæbne.

Normalt ville antallet af nedrykkede vesthold fra 2. division bestemme, hvor mange nedrykkere, der skulle findes fra Danmarksserien. Det aspekt er væk nu, fordi man annullerer nedrykning fra Danmarksserien. OKS var i overhængende nedrykningsare, mens TPI og Marienlyst kunne komme i fare. Nu forbliver alle tre klubber i rækken.

Man har så valgt at fastholde, at der skal ét hold op fra Fynsserien. Det bliver B1913, mens forfølgeren B1909 må leve med, at det løb er kørt, fordi turneringerne fra Fynsserien og nedad ikke genoptages.

Når det gælder OB's U19-hold, der førte U19-ligaen suverænt, bliver holdet ikke kåret som dansk mester, men til gengæld gennemføres ligaen med deltagelse af de syv øverste klubber i den nuværende stilling for at finde deltager deltagere til næste sæsons internationale Youth League og Baltic League.

Når det gælder kvinderens liga, skal der - som det ligger nu - spilles kvalifikationsspil, hvor Odense Q's kvinder risikerer at rykke ned i 1. division.

I kvindefodbolden anulleres nedrykningen fra 1. division, som er næstbedste række, fordi turneringen ikke afvikles. 1. division gennemføres i næste sæson med flere klubber end planlagt.

Næsby spiller i 1. division.

Der vil stadig være oprykning fra Fynsserien til 1. division.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce