Annonce
Svendborg

Svendborg med i landsdækkende konkurrence: Elever fra Svendborg vinder iværksætterpris

Eleverne fra Svendborg Tekniske Gymnasium var taget til Fredericia for at deltage i Da Vinci-konkurrencen, og det endte med en flot podieplads, da deres idé trak sig sejrrigt ud af den store finale. Pressefoto

Svendborg: 7000 unge fra hele landet var torsdag samlet til Danish Entrepreneurship Award i Fredericia. For første gang var Svendborg Kommune repræsenteret helt fra folkeskolen til gymnasieniveau, og fire elever fra HTX Svendborg kunne tage sejren hjem i Da Vinci-konkurrencen ved Danish Entrepreneurship Award 2019.

En idé så innovation og gennemført gjorde, at fire elever fra Svendborg Tekniske Gymnasium løb med førstepladsen til Da Vinci-konkurrencen til dette års Danish Entrepreneurship Award. Her dystede 140 elevteams fra landets gymnasielle uddannelser.

Elevernes idé, Leathery, går ud på at genbruge læder, der ellers går til spilde i produktionen.

- Vi blev opmærksomme på, at læderindustrien har en af de højeste affaldsprocenter i verden. Vi omdanner læder til fibre, der limes sammen og kan genanvendes, siger Frederik Pyrdol fra Leathery i en pressemeddelelse.

Med prisen følger 10.000 kroner, som er sponsoreret af Dansk Industri.

Annonce
Elever fra Nymarkskolen og Rantzausminde Skole var også med til Danish Entrepreneurship Award 2019 i Fredericia. De viste deres idéer frem blandt 7000 engagerede deltagere. Foto: Sinne Wils

Skoler fra Svendborg deltog

Det var engagerede elever fra Nymarksskolen og Rantzausminde Skole, som repræsenterede Svendborg Kommune på folkeskoleniveau. Det blev dog ikke til præmier i denne omgang, men derfor var turen ikke spildt. Forinden konkurrencen har eleverne arbejdet med innovation og entreprenørskab i samarbejde med Fremtidsfabrikken.

- Fra Fremtidsfabrikkerne håber vi, at vi næste år i samarbejde med skoleområdet igen kan skabe en god oplevelse med innovation- og entreprenørskabsundervisning i forbindelse med Projekt Edison for 6. og 7. klasserne, siger Sinne Wils, leder af Fremtidsfabrikkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Statsministerbesøg i Svendborg: Spørgelystent publikum holdt Frederiksen til ilden

Annonce