Annonce
Svendborg

Svendborg med i landsdækkende konkurrence: Elever fra Svendborg vinder iværksætterpris

Eleverne fra Svendborg Tekniske Gymnasium var taget til Fredericia for at deltage i Da Vinci-konkurrencen, og det endte med en flot podieplads, da deres idé trak sig sejrrigt ud af den store finale. Pressefoto
Annonce

Svendborg: 7000 unge fra hele landet var torsdag samlet til Danish Entrepreneurship Award i Fredericia. For første gang var Svendborg Kommune repræsenteret helt fra folkeskolen til gymnasieniveau, og fire elever fra HTX Svendborg kunne tage sejren hjem i Da Vinci-konkurrencen ved Danish Entrepreneurship Award 2019.

En idé så innovation og gennemført gjorde, at fire elever fra Svendborg Tekniske Gymnasium løb med førstepladsen til Da Vinci-konkurrencen til dette års Danish Entrepreneurship Award. Her dystede 140 elevteams fra landets gymnasielle uddannelser.

Elevernes idé, Leathery, går ud på at genbruge læder, der ellers går til spilde i produktionen.

- Vi blev opmærksomme på, at læderindustrien har en af de højeste affaldsprocenter i verden. Vi omdanner læder til fibre, der limes sammen og kan genanvendes, siger Frederik Pyrdol fra Leathery i en pressemeddelelse.

Med prisen følger 10.000 kroner, som er sponsoreret af Dansk Industri.

Elever fra Nymarkskolen og Rantzausminde Skole var også med til Danish Entrepreneurship Award 2019 i Fredericia. De viste deres idéer frem blandt 7000 engagerede deltagere. Foto: Sinne Wils
Annonce

Skoler fra Svendborg deltog

Det var engagerede elever fra Nymarksskolen og Rantzausminde Skole, som repræsenterede Svendborg Kommune på folkeskoleniveau. Det blev dog ikke til præmier i denne omgang, men derfor var turen ikke spildt. Forinden konkurrencen har eleverne arbejdet med innovation og entreprenørskab i samarbejde med Fremtidsfabrikken.

- Fra Fremtidsfabrikkerne håber vi, at vi næste år i samarbejde med skoleområdet igen kan skabe en god oplevelse med innovation- og entreprenørskabsundervisning i forbindelse med Projekt Edison for 6. og 7. klasserne, siger Sinne Wils, leder af Fremtidsfabrikkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Beskylder søfartsmuseum for at være uprofessionelt: Brug Facebook til at formidle historie - ikke private holdninger

Annonce