Annonce
112

Fynske kommuner misbrugt af falske indkøbere: En sigtet og flere mistænkt

En mand er sigtet for at udgive sig for indkøber i Svendborg Kommune og derefter have købt designerstolen "Svanen" til sig selv. Foto: Søren E. Alwan
31-årig varetægtsfængslet og sigtet for indkøb af design, it og luksusvarer for over 700.000 kroner på vegne af flere firmaer og kommunerne Svendborg og Nyborg. Flere sigtelser på vej.

Rettelse: "Svindlet" er rettet til "misbrugt", da det retteligt er det, de omtalte kommuner og virksomheder er blevet udsat for. Svindlen og bedrageriet er foregået overfor diverse møbel-, lampe- og it-firmaer.

Annonce

Svendborg: En 31-årig mand blev torsdag varetægtsfængslet ved Retten i Svendborg. Han er sigtet for bedrageri for et samlet på beløb på 708.000 kroner.

Ifølge sigtelsen skulle han have udgivet sig for at være indkøber for blandt andre Svendborg Kommune og for at have indkøbt varer, der er let omsættelige på internettet.

Ifølge Fyns Politis efterforskning har han udover Svendborg Kommunes navn også misbrugt navne og fakturaoplysninger tilhørende Nyborg Kommune og flere private firmaer som blandt andre cph Mandskab ApS, Tommy Madsen ApS, Oure Skolerne, Christian Hansen Tømrer & Murer ApS og B. Wiggers ApS.

De indkøbte varer har blandt andet drejet sig om møbler og lamper af kendte designere, hårde hvidevarer, mobiltelefoner, it-udstyr, chokolade og champagne.

Bedragerierne har ifølge oplysningerne ved grundlovsforhøret stået på siden oktober, og den 31-årige har et stykke tid været i politiets søgelys. Han blev anholdt - men løsladt igen - den 27. december.

Onsdag formiddag blev han så anholdt endnu en gang - denne gang ved en pakkeboks, hvor han afhentede en Kay Bojesen-figur bestilt på vegne af Svendborg Kommune. Det var nok til en varetægtsfængsling i fire uger.

Politiet mener, at han har begået bedragerierne sammen med flere andre personer, og fordi sagen stadig er under efterforskning, valgte dommeren at lukke døren for pressen, efter at sigtelsen var præsenteret for den 31-årige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Brolukning på Thurø: Turisterhvervet på øen er målløse

Svendborg For abonnenter

Tre socialdemokrater stemte ikke med borgmesteren: Splittet byråd godkender principper for søfartsskoleprojekt

Annonce