Annonce
Svendborg

Svendborg Kommune efterlyser værnemidler

Briller, kitler og mundbind vil Svendborg Kommune gerne forsøge at sikre sig, den ikke løber tør for. Arkivfoto: Morten Pape
Alle, der ligger inde med kitler, briller og mundbind, de ikke skal bruge, opfordres til at kontakte kommunen, der gerne vil forsøge at undgå at løbe tør for værnemidler.

Svendborg: Det må ikke ske. At depoterne med mundbind, kitler og briller bliver brugt op.

- Det er jo den største frygt, både ledere, medarbejdere og borgere har lige nu. At vi ikke kan passe på vores borgere, fordi vi løber tør for de værnemidler, vi skal bruge. I forhold til at inddæmme smitten er det jo afgørende, at vi har værnemidler til rådighed.

Det er meldingen fra Kirsten Vie Madsen, der er ældrechef i Svendborg Kommune.

Værnemidler har corona-krisen skabt rift om, og kommunen ønsker derfor at være på forkant.

- I forhold til de retningslinjer, vi har lige nu, har vi værnemidler til de borgere, vi har, et stykke frem. Men vi ved jo ikke, hvad vi ser ind i, vi ved ikke, hvor mange smittede, der kommer, og hvad vi skal løse af opgaver, siger Kirsten Vie Madsen.

Svendborg Kommune efterlyser derfor nu værnemidler. Hos tandlæger, dyrlæger, slagtere eller nogle helt andre, der kan ligge inde med noget, kommunen kan bruge, når de passer borgere i hjemmeplejen, på plejecentre, i sygeplejen og på bostederne.

- Jeg tænker rettidig omhu. Vi bestiller alt, hvad vi kan på nettet, og vi har også allerede fået noget fra nogen, der ikke selv skulle bruge. Men vi har haft nogle bestillinger fra Taiwan og andre steder, som er blevet annulleret undervejs, så vi har brug for så meget som muligt. Det er jo ikke noget, der forgår. Vi kan bare bruge det bagefter, hvis vi har fået for meget.

Værnemidlerne er helt centrale i forsøget på at undgå smittespredning.

- Hvis vores personale bliver smittet, har vi ikke nogen til at passe vores borgere, og personalet kan nå at smitte nogen. Det skal vi bruge værnemidler til at undgå, siger hun.

Giv lyd

Ligger man inde med værnemidler - kitler, briller, mundbind - man ikke skal bruge, kan man kontakte kommunen på depot@svendborg.dk Så tager kommunen kontakt tilbage.

Kommunen er klar til at betale for værnemidlerne og henter dem desuden også selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Ærø får en helt ny uddannelse: Marstal Navigationsskole åbner en færgeføreruddannelse i efteråret

Annonce