Annonce
Svendborg

Svendborg Fotoklub er blevet 75 år

Medlemmerne i Svendborg Fotoklub ved en foredragsaften. Privatfoto
Jubilæet markeres med en fotoudstilling det kommende år.
Annonce

Svendborg: Søndag 24. november var det præcist 75 år siden, Svendborg Fotoklub blev stiftet. De gamle regnskaber viser, at der ved den stiftende generalforsamling var 16 betalende medlemmer.

Allerede slutningen af 40'erne var fotografi i stor fremgang og i midten af 50'erne havde klubben flere end 70 medlemmer registreret.

I de første år kostede et medlemskab fem kr. pr. halvår. Dertil skal lægges materialer. Fotografiet var bestemt ikke en billig hobby.

I 1944 stod fotografiet i det analoges tegn, dvs. traditionelt mørkekammer med fremkaldelse af film og billeder, men inden for de sidste 10-15 år har den digitale udvikling fået tag i medlemmerne, så at alle i dag anvender den digitale teknologi.

Uanset teknologi har det altid været billederne som har været i højsædet og i dag er det ikke anderledes. Medlemmerne har stadig appetit på at udforske billedmediet i alle dets afskygninger.

Spørgsmålet om hvad der er et godt billede, lever på bedste velgående i klubben og giver anledning til mange spændende diskussioner.

Udover at klubbens medlemmer deltager i forskellige konkurrencer, så deltager klubben også aktivt i Fælles Fynske Fotoudstilling, som er både en klub- og medlems-konkurrence, men så også et udstillingsvindue for den fotografiske bredde på Fyn.

Klubaftenerne bruges på billedkritik, udveksling af erfaringer, fototure, interne og eksterne konkurrencer og selvfølgelig hyggelig komsammen.

I dag drikkes der fortrinsvis kaffe, men i regnskaberne fra 60'erne og 70'erne kan det ses, at der blev købt en hel del sherry til klubben. Man forstår bedre at klubben havde en vis succes.

På trods af udskejelserne er Svendborg Fotoklub stadig spillevende og medlemmerne mødes hver anden tirsdag i klubbens nye klublokale på Færgegårde i Svendborg.

Selve jubilæet vil blive markeret internt med et lille arrangement for medlemmerne og med en fotoudstilling i det kommende år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Efterlysning: Hvad systuen gemte

Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Annonce