Annonce
Erhverv

Nyt skattecenter: Mere end 100 statslige job er på vej til Svendborg

I 2023 åbner et nyt skattecenter og mellem 100 og 125 nye medarbejdere får deres arbejdsplads her i det nuværende covid 19-vaccinationscenter på Ryttervej 63. Foto: Andrea Bisgaard
Svendborg får nyt skattecenter med 100-125 specialister, der i 2023 rykker ind i det nuværende vaccinationscenter på Ryttervej.

Svendborg: Politikerne i Svendborg har ofte siddet modløse og tomhændede tilbage, når styrelser er blevet placeret på landkortet og statslige arbejdspladser er flyttet ud fra hovedstaden, men nu blæser vinden den anden vej.

I sidste uge fik Svendborg læreruddannelsen tilbage som et led i regeringens nærhedsreform, og nu kommer nyheden om, at et nyt skattecenter med 100-125 specialiserede medarbejdere fra 2023 åbner i det nuværende vaccinationscenter på Ryttervej.

Borgmester Bo Hansen (S) fik torsdag overbragt nyheden af skatteminister Morten Bødskov.

Annonce

- Jeg synes, det er spændende, at vi får en så stor arbejdsplads til Svendborg, og jeg er stolt over, at vi kan være med til at løse den opgave. Når sådan noget sker, håber jeg altid på, der er nogle, der kunne få lyst til at bo i området, siger Bo Hansen.

It-kriminalitet og hvidvask

Åbningen af et nyt skattecenter i Svendborg er en del af regeringens plan om at styrke skattekontrollen markant med 1000 ekstra medarbejdere fordelt på otte nyoprettede skattecentre udenfor hovedstaden.

I 2020 åbnede to nye centre i Fredericia og Frederikssund, senere på året åbner yderligere to nye centre i Esbjerg og Viborg, og nu sætter ministeren også navn på de sidste fire centre i planen: I 2022 åbnes to nye skattecentre i Ringe og Slagelse, mens Frederikshavn og Svendborg åbner nye centre i 2023. Alle skattecentre får 100-125 medarbejdere.

Skat i Svendborg

Det nuværende skattecenter på Bryghuset i Svendborg har levet en usikker fremtid gennem flere år.

I 2014 lancerede Skat en ny plan der indebar, at man frem mod 2020 ville samle Skat på 20 hovedadresser. 10 skattecentre blev dømt til lukning - deriblandt centret i Svendborg.

Det skulle efter planen lukke i 2017, og hovedparten af medarbejderne skulle flyttes til Odense.

Samme år blev lukningen annulleret, og man besluttede i stedet fra 2019 at flytte et kundecenter med omkring 100 medarbejdere fra Odense til Svendborg.

I dag er der 103 medarbejdere på skattecentret på Bryghuset i Svendborg, som faktisk har det rette navn: Ejendomscenteret. Det vejleder borgere og virksomheder om ejendomsvurderinger og boligskatter og behandler sager indenfor ejendomsområdet.

Nyheden om et nyt skattecenter med 100-125 medarbejdere på Ryttervej berører ikke Ejendomscenteret på Bryghuset.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjørn Brandenborg er valgt i Svendborg og samtidig formand for Folketingets skatteudvalg, og han er lykkelig over, at et af de nye centre bliver placeret i hans baghave.

- Jeg er rigtig glad, og det er ingen hemmelighed, at vi har ønsket at oprette flere statslige arbejdspladser udenfor de større byer. Der har været lagt op til en geografisk spredning, og jeg har som formand for udvalget kunne argumentere for, at man kiggede mod Svendborg, hvor vi i forvejen har en afdeling af Skat, og som er en stor by, der mangler statslige arbejdspladser, siger Bjørn Brandenborg.

Han fortæller, at det er specialiserede it-folk og analytikere, der skal ansættes i nyoprettede job på de nye skattecentre, og at de skal afsløre kompliceret skattesnyd i afdelingen for internetkriminalitet og hvidvask.


Når sådan noget sker, håber jeg altid på, der er nogle, der kunne få lyst til at bo i området.

Bo Hansen (S), borgmester


Skatteminister Morten Bødskov præsenterer forslaget med den geografiske placering af de fire nye centre fredag, mens finansieringen af de mange nye skattejob er en del af regeringens finanslovsforslag.

Annonce

Vinke i mørke

Borgmester Bo Hansen ser frem til at åbne det nye skattecenter, men han ser også tilbage på nogle år, hvor Sydfyn blev forbigået. Nu mener han, stemningen nu er vendt.

- Der var nogle år, hvor vi synes, det var svært at blive hørt, og hvor vi blev forbigået, næsten hver gang der var en større udflytning eller en skæv udligning. Men efter vi har fået læreruddannelsen, kan vi godt have en følelse af, at vi ikke længere vinker i mørket, men at der bliver lyttet til os fra Christiansborg, der gerne vil være med til at styrke vores område, siger Bo Hansen.

Borgmester Bo Hansen glæder sig over nogle uger, hvor man først fik læreruddannelsen tilbage til Sydfyn og nu også får et nyt skattecenter med 100-125 nye arbejdspladser. Foto: Michael Bager

Han glæder sig også over, at Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier som sidegevinst er sluppet af med en bygning, som har været til overs, og som har været en økonomisk klods om benet.

- Jeg er glad for, at det er lykkes erhvervsskolen at sælge både den bygning og den gamle AMU-skole, så man nu får en mere sikker drift og kan fokusere på uddannelse, siger Bo Hansen.

Svendborg fik i 2018 tilført 49 statslige job fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse samt Bevillingsenheden i Uddannelses- og Forskningsministeriet. En rapport fra organisationen Balance Danmark viste dog i 2020, at antallet af statslige arbejdspladser fra 2015 til 2020 var faldt med 166 job i Svendborg.

Svendborg ligger jævnt i feltet som nummer 54 på listen blandt de 98 kommuner med flest statslige arbejdspladser. Svendborg har 1,55 statslige job pr. 100 indbyggere.

Annonce
Ærø For abonnenter

Endnu en fornem pris til Ellen: - Ærø er virkelig kommet på landkortet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Helbredet driller: Charlotte har solgt sin slæbebåd og lukker rederiet

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ville ikke give hånd: Hængte kæden om halsen på en borgmester, han ikke ville stemme for

Faaborg-Midtfyn

Julestemningen sættes på prøve, når godsejeren og hans familie skal fælde juletræ

Sport For abonnenter

Navne fra Jyske Bank Arena - med Zachariassen i opvarmning,  imponeret Boldsen og Lemgos langfart

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Sport For abonnenter

GOG fløj hen over fightende tyskere - Gidsel fandt det ekstra gear efter pausen

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Erhverv For abonnenter

Hans Jørgensen & Søn efter skuffende år: Vi mangler stabilitet på grund af stor udskiftning af ansatte

Navne For abonnenter

Efter gaseksplosion: Knud Gether holder op med at tage sorgerne på forskud

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

Svendborg

Snart kan turen til Drejø og Skarø vare længere: Forlænget rejsetid kan halvere Højestenes CO2-udslip

Svendborg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Svendborg Kommune

Faaborg-Midtfyn

Faaborg-Midtfyn Kommune indfører krav om coronapas for alle medarbejdere - ingen skal kontrollere det

Annonce