Annonce
Søsiden

Svendborg-bugserbåd henter ny Fanø-færge i Polen

Svendborg-slæbebåden Dolphin fra NH Towage er undervejs fra Polen til Hvide Sande med en halvfærdig Fanø-færge på krogen.  Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Dolphin fra NH Towage ventes at være fremme i Hvide Sande mandag - hvis vejret vil ...
Annonce

SVENDBORG: NH Towage fra Svendborg har prøvet det før: At slæbe en ufærdig færge fra østligt værft til færdiggørelse i Danmark. Bugser-rederiet flyttede fx Søby-færgen Ellen fra Polen til Søby Værft samt færgerne Strynø og Ærøxpressen fra hhv. Polen og Letland til Hvide Sande Shipyard.

Nu har NH Towage igen noget ufærdigt på krogen. Svendborg-rederiets slæbebåd Dolphin har fået opgaven at flytte skroget på Fanølinjens hybrid-færge Grotte fra Stettin i Polen til Hvide Sande.

- Vi er igang, og det forløber planmæssigt. Lige nu er vi nordgående i Øresund, siger direktør Niels Henriksen, NH Towage lørdag eftermiddag til Søsiden.

Niels Henriksen oplyser, at sejladsen er på omkring 440 sømil. Farten ligger på 6-6,5 knob. Dolphin afgik fra Stettin fredag formiddag.

En af Fanøs nuværende færge-tvillinger, m/f Fenja. Den kommende m/f Grotte er også en såkaldt double-ender, men større og drevet af både diesel og batteri ligesom m/f Ærøxpressen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Den nye Fanø-færge er ligesom Ærøxpressen hybrid. Nybygningen forventes i drift sammen med rutens nuværende tvillinger, m/f Fenja og m/f Menja i løbet af sensommeren.

Slæbet fra Stettin til det vestjyske værft er nøje planlagt i forhold til vejrvinduer.


- Vi håber, at vi kan nå Hvide Sande inden mandag morgen.

Niels Henriksen, direktør, NH Towage, Svendborg


- Vi håber, at vi kan nå Hvide Sande inden mandag morgen. Ellers kan vi få vejr-problemer i Vesterhavet og ved indsejlingen til Hvide Sande. Hvis det blæser til, må vi lægge os i læ ved Skagen, ligesom vi gjorde med Ærøxpressen, forklarer Niels Henriksen.

Bugserbåden Hunter fra Svendborg-rederiet NH Towage slæbte de fem kilometer plastikrør gennem vandet fra Sydnooge til Tunesien. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce

Fem kilometer rør Norge-Tunesien

Svendborg-rederiet har i øvrigt netop gennemført et større slæb i en noget anden genre. Opgaven var at flytte ti gange 500 meter plasticrør med en diameter på omkring halvanden meter.

Svendborg-bugserbåden Hunter var sat ind på operationen fra en havn nær Brevik i Sydnorge til Tunesien.

- Rørene var forbundet ved siden af hinanden og blev slæbt gennem vandet. Det er en operation der kræver, at rigtigt mange skal underrettes før og undervejs, fortæller Niels Henriksen.

NH Towage melder iøvrigt om "go' gang i butikken".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Johan Emil Rasmussen om sin exit fra DF: - Dorthe Ullemose har det med at skubbe folk fra sig

Svendborg

Johan Emil Rasmussen forlader DF: - Der er et meget forskelligt syn på god og social acceptabel adfærd i byrådsgruppen

Annonce