Annonce
Ærø

Svømmede 16 kilometer sidste år: Nu vil Kim fortsætte sin svømmetur Ærø rundt

Kim Nymark Kølleskov hopper snart i vandet omkring Ærø igen. Målet er at komme længere end de 16,2 kilometer, han svømmede sidste år. Arkivfoto: Anders C. Østerby
Sidste år svømmede Kim Nymark Kølleskov 16,2 kilometer langs Ærøs kyst til fordel for Scleroseforeningen. I år fortsætter han turen, hvor han slap. Det langsigtede mål er at komme hele Ærø rundt.
Annonce

Ærø: Det gør jeg aldrig igen.

Omtrent sådan havde Kim Nymark Kølleskov det i starten af august sidste år, efter at han havde tilbragt 11 og en halv time i vandet og tilbagelagt ikke mindre end 16,2 kilometer fra Marstal til lidt før Søby.

Men nu gør han det alligevel igen lørdag den 11. juli: Svømmer så langt, han kan på en dag, og samler så meget, han kan, ind til Scleroseforeningen. Den tidligere elitesvømmer lider nemlig at sclerose og var blandt andet derfor "kvæstet" efter sin lange havsvømmetur og skulle bruge lang tid på at komme sig igen. Avisens første spørgsmål er derfor muligvis også en gentagelse fra sidste år: Hvorfor?

- Det var alligevel lidt sjovt. Og så blev der prikket til mig. Daniel (Hansen, som sejlede følgebåden, red.) spurgte: "Hvornår skal vi ud igen?" Så kan vi ligeså godt prøve ad og se, hvad der sker, siger den 44-årige svømmer.

Planen er at fortsætte, hvor han slap sidste år, nemlig ud for Nørremark, hvor han kunne se til Søby.

- Tanken om at komme ud i det åbne østersøvand var også lidt interessant for at se, hvordan jeg reagerer i det.

Men hvorfor vil han byde sin i forvejen hårdt prøvede krop den kraftanstrengelse igen?

- Hvorfor løber en maratonløber det ene maratonløb efter det andet? lyder modspørgsmålet, før svaret kommer:

- Fordi jeg godt kan lide at se, hvad jeg kan udrette, og finde grænsen for, hvor langt jeg kan gå uden at gå over grænsen. Det er sådan nogle ting, der driver mig. Spændingen ved at se, hvad jeg kan opnå rent personligt.

Her er Kim Nymark Kølleskov ved starten af sidste års lange svømmetur. Arkivfoto: Anders C. Østerby
Annonce

Hele vejen rundt

Det at svømme langs Ærøs kyst er med til at sætte Kim Nymark Kølleskov op. Et eller andet tilfældigt havsvømmestævne ville ikke have samme tiltrækning, men muligheden for at kunne svømme hele Ærø rundt motiverer.

- Jeg kunne have svømmet alle mulige andre steder, men det er passende, når jeg bor herovre, og det er en mere overkommelig strækning. Danmark rundt for eksempel er et projekt, som jeg ikke ville kunne overkomme. Sidste år var første tur. Der fik jeg en forsmag på, hvad jeg kan, og så tager vi den derfra. Så spørger du nok, om jeg vil fortsætte næste år. Jeg er ikke afvisende, som det ser ud lige nu, og såfremt kroppen og min fysik vil kunne holde til det. Det ville være sjovt at ende op med at kunne sige, at jeg har været hele vejen rundt.

Spørgsmålet er, hvor langt han så kommer i år. Sidste år var målet at svømme 12 kilometer, og det blev altså overgået med en pæn sjat.

- Mit personlige mål er, at jeg vi opnå bedre resultat, men så har jeg også sat barren rigtig højt. På den anden side, i østersøsiden, er vandet næsten altid noget mere uroligt. Det er sjældent, det er fladt, som det var sidste år på den indvendige side i selve øhavet.

Sidste år lykkedes det Kim Kølleskov at samle ikke mindre end 20.512 kroner ind til Scleroseforeningen. Det overgik langt det oprindelige mål. I år har han sat et noget mere beskedent mål om at nå 10.000 kroner. Indsamlingen kan findes på Scleroseforeningens hjemmeside under 'Indsamlinger'.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce