Annonce
Navne

Susanne fik to hjerneblødninger: Så startede hun sin egen klinik

Susanne Gregersen åbnede Helhedshuset for tre år siden den 1. september. Foto: Anna Stærbo
Det er tre år siden, Susanne Gregersen åbnede Helhedshuset på Tåsinge. Ideen om huset opstod, efter hun havde fået to hjerneblødninger og blev klogere på tankens magt.

BREGNINGE: Historien om Helhedshuset begynder med en hjerneblødning. Sådan fortæller Susanne Gregersen, der slog dørene op til Helhedshuset midt på Tåsinge for tre år siden.

Da Susanne Gregersen fik den første hjerneblødning, kunne hun mærke, at der skulle ske noget nyt. Så ved siden af hendes job som underviser på Svendborg Erhvervsskole, begyndte hun at uddanne sig inden for alternativ behandling - først som hypnoseterapeut, og som tiden gik, tog hun også en NRP- (Neuro Lingvistisk Programmering, red.) og coachuddannelse.

Anden gang hun fik en hjerneblødning, var det så alvorligt, at hun skulle opereres. Eller rettere; hun blev tilbudt at få en operation. Men Susanne sagde nej.

- På det tidspunkt vidste jeg ikke hvorfor. Jeg kunne bare mærke, at jeg skulle sige nej, siger Susanne Gregersen.

Og nej, det var rent faktisk ikke, fordi hun havde fået en hjerneblødning.

Senere fandt hun nemlig ud, at det var fordi, hun ikke følte sig klar - hverken fysisk eller psykisk.

Annonce

Blå bog

Susanne Gregersen er 50 år, og har en datter på 18 år.

Hun er født og opvokset i Tryggelev og bor i dag i Bregninge på Tåsinge.

Hun er oprindeligt uddannet dekoratør og har blandt andet arbejdet som underviser på Svendborg Erhvervsskole.

Hun er også uddannet hypnoseterapeut, mindfulnesscoach, m.m.

I september 2016 slog hun dørene op til Helhedshuset i Bregninge.

Seks ugers forberedelse

Men så ringede lægen til hende, og sagde: "Susanne, du skal opereres. Det kan ske på to måder - enten kommer du ind med en ambulance til et træt reservehold, eller også sætter vi to en dato, og så sætter jeg det bedste hold."

- Og jeg kan godt være kritisk over for det lægelige system, men lige dér var der virkelig et menneske, som trådte i karakter. Det kunne jeg selvfølgelig ikke sige nej til.

Susanne Gregersen fik seks uger af lægen til at blive klar til operationen, og hun gik straks i gang med forberedelserne.

- Jeg lavede ikke andet i de seks uger end at forsøge at blive klar. Hele min verden handlede om, at jeg skulle være klar fysisk og mentalt. Jeg lærte mindfulness, mentaltræning, undersøgte hvordan jeg skulle spise, motionere, og jeg brugte alt, jeg kunne, fra mine uddannelser.

Hendes forberedelser bar frugt, og operation kunne ikke have gået bedre. Lægen sagde til hende efterfølgende, at "hvis alle gjorde det, du gjorde, ville vi have et bedre og billigere system - og vil ville have gladere mennesker."

Tror på tankens magt

Efter operationen havde hun startet sin egen klinik, men hun følte, at hun manglede kollegaer. Sådan blev Helhedshuset til.

- Der er et ordsprog, der hedder "nød lærer nøgen kvinde at spinde". Og jeg tror, at hvis man er syg, er man mere åben for at se på de muligheder, der er, siger Susanne Gregersen, der ikke mener, man skal være bange for at skabe et falsk håb.

- Vi lover aldrig, at vi kan helbrede noget som helst. Men jeg tror ikke, der er noget falsk håb. Håb er håb. Og nogle gange tror jeg, man kan blive rask af håb.

Hun har altid brugt alternativ behandling - fordi hun tror på tankens magt.

- Det er både på grund af en følelse og en interesse. Og jeg tror på, vi er forbundet med en større kraft, end vi nogle gange tror. Jeg vil ikke sige, at vi kan tænke os hverken rige eller raske, men tankerne har helt sikkert end kæmpe indflydelse. Og så handler det om at tage medansvar for sig selv og tage del i sin egen helbredelse.

Helhedshuset har otte forskellige behandlere med forskellige uddannelser, som arbejder tværfagligt, og huset tilbyder både individuelle behandlinger, workshops og foredrag samt kurser og forløb. Den 1. september fylder Helhedshuset tre år.

- Jeg er meget taknemmelig for, at folk har kommet her så længe, siger Susanne Gregersen, der i anledning af jubilæet tilbyder gratis workshop og rabatter i hele september.

50-årige Susanne Gregersen har fået to hjerneblødninger, men sygdomsforløbet har gjort hende klogere på sig selv, så hun nu arbejder for at hjælpe andre med deres helbred. Foto: Anna Stærbo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce