Annonce
Navne

Superstudenten fra Marstal: Theis står til søs med topkarakter

Theis Rohard kom ud fra Marstal Navigationsskole med et rekordhøjt gennemsnit på 11,7. Foto: Peter Becher Damkjær
Theis Rohard flyttede til Ærø for at uddanne sig til skibsfører og kom i januar ud på den anden side med årgangens bedste gennemsnit. Den slags kræver hårdt arbejde og en forstående familie.
Annonce

Ærø:: 11,7 lyder af meget, hvis man taler gennemsnitstemperaturen på en moderne dansk vinter, men det er heller ikke noget lille tal, hvis man taler karaktergennemsnit for en nyudklækket skibsfører fra Marstal Navigationsskole.

Og det er præcis hvad 33-årige Theis Rohard for nylig forlod skolen i Marstal med. Årgangens absolut højeste.

- Det var et 10-tal i navigation, der trak ned, siger Theis Rohard med et grin.

Og at det skulle ende med så voksent et gennemsnit lå ifølge Theis Rohard ikke umiddelbart i kortene.

- Jeg kom herover med kun en 9. klasses eksamen i lommen, men Marstal Navigationsskole er rigtig god til at hjælpe og tage en ved hånden, og det hjælper.

Og så handler det i høj grad om to andre ting: Hårdt arbejde og planlægning, fortæller Theis Rohard, der flyttede fra Svendborg til Marstal på grund af studiet og som samtidig blev enig med sin hustru Heidi om, at hun og deres to børn også skulle flytte med.

- De to fag, jeg vidste, jeg skulle gøre noget ved, var skibsteknik og søret. Dem skulle der læses på, men det er ikke altid lige nemt at finde tid til det, når man har to små børn. Så det handlede om at se på skemaet og så planlægge sig til nogle læsetimer. Så var der skemalagt undervisning fra klokken 10-13, så havde jeg lige to timer fra 8-10 og så igen tre timer fra 13-16, hvor jeg kunne læse igennem, fortæller han.

Og i eksamensperioderne var det nødvendig at trække lidt ekstra på Heidis goodwill.

- Der har min hustru været rigtig god til at lade mig læse, siger han.

Theis Rohard

Theis Rohard er 33 år.

Født i Odense og opvokset i Svendborg.

Gift med Heidi Rohard, og sammen har de to sønner.

Theis blev uddannet skibsfører fra Marstal Navigationsskole med et karaktergennemsnit på 11,7, og har fået arbejde ved rederiet Simonsen.

Heidi er ved at uddanne sig som farmakonom ved Marstal Apotek

Annonce

Lære og lytte

Egentlig var det planen, at Theis og Heidi ville blive boende i Svendborg, hvor de havde base, inden Theis startede på Marstal Navigationsskole.

- Det ville blive sådan noget med, at jeg fandt en lejlighed herovre, og så var jeg her i hverdagene og så hjemme i Svendborg i weekenderne. Men vi havde prøvet den slags, mens jeg var aspirant og sejlede som ubefaren, og vi havde et behov for at være sammen, forklarer Theis Rohard.

- Der kom så et opslag fra Marstal Apotek om, at man søgte en farmakonomelev. Den plads fik min hustru, og derfor flyttede vi herover. Vi blev taget utroligt godt imod og fik venner, og så kom der et hus til salg, som vi købte, fortæller han med et smil.

Og Theis Rohard venter nu bare på at komme ud og bruge det, han har lært på skolen i Marstal.

- Det kan godt være, man er god i skolen, men det er ikke det samme som, at man er god til at omsætte det. Det er nu, jeg skal ud og lære og lytte til dem, der har været derude i mange år ... og så sortere det fra, jeg kan bruge, siger Theis Rohard, der allerede har fået job hos rederiet Simonsen, og bare venter på, telefonen ringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Pletskud: Udvidet borgerservice

Svendborg

Flere indbrud i virksomheder: Tyv smurte ketchup, kartoffelsalat og marmelade på vinduer

Annonce