Annonce
Ærø

Sundhedsstyrelsen: Anbefaling af mundbind gælder også på Ærø-færger

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu, at passagerer bruger mundbind, når der er trængsel i eksempelvis metro, tog eller bus, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse. Det gælder også på færgerne. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce

Ærø: Fredag middag udsendte Sundhedsstyrelsen nye anbefalinger, som nu betyder, at danskerne bliver anbefalet at bære mundbind, når man benytter den kollektive trafik i myldretiden.

Anbefalingen gælder rejsende, der rejser med de danske færger som Ærøfærgerne, bekræfter Sundhedsstyrelsen overfor Fyns Amts Avis.

- I den kommende tid rykker vi mere sammen, fordi vi vender tilbage på arbejde og uddannelse, og den kolde tid nærmer sig. Det kan gøre det sværere at holde afstand i mange situationer, også selvom man gerne vil. Det gælder i den kollektive trafik i myldretiden eller i tætpakkede busser, tog og færger, siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm i en pressemeddelelse.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er det primære formål med mundbind, at bæreren ikke smitter videre, men at mundbind også kan give en ekstra beskyttelse for eksempelvis særligt sårbare, der kan have svært ved at holde afstand.

Hos Ærøfærgerne har man endnu ikke taget endeligt stilling til, om man vil kræve, at  passagerne bærer mundbind eller blot vil anbefale det i situationer, hvor det er svært at holde afstand.

- Vi beslutter det først på mandag, efter vi har konsulteret med Sundhedsstyrelsen, siger Trafikdirektør hos Ærøfærgerne, Keld Møller.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce