Annonce
Langeland

Sundhedsområdet på Langeland holder sig fri af corona: Det ser fornuftigt ud lige nu

De ansatte og sundhedsorganisationen bag har løst coronakrisen flot, fastslår Sundhedsudvalgets formand, Lisa Pihl Jensen (S). Arkivfoto: Martin Ramsgaard
Lige nu ser coronasituationen fornuftigt ud i kommunen - alle tests af ansatte inden for plejesektoren er negative.
Annonce

LANGELAND: Det ser fornuftig ud på sundhedsområdet i Langeland Kommune, når det drejer sig om covid-19. Ledelsen og personalet inden for plejehjem og hjemmepleje arbejder fortsat på at undgå, at smitte spredes fra personale til borgere eller indbyrdes imellem borgere, og for tiden har man ingen borgere i hjemmeplejen, hjemmesygeplejen eller på plejecentrene, der er testet positiv med covid-19.

Enkelte ansatte er blevet testet, men ingen har vist tegn på sygdommen. Med andre ord er alle tests negative, fremgår det af opdaterede oplysninger i sagsfremstillingen til Sundhedsudvalgets seneste møde.

En enkelt borger blev, mens krisen var på sit højeste, på sygehuset i 48 timer inden udskrivelse efter at være konstateret symptomfri oven på covid-19.

Formanden for Sundhedsudvalget, Lisa Pihl Jensen (S), synes, at Langeland Kommune har klaret coronakrisen godt.

- De ansatte har virkelig arbejdet flot. Selvfølgelig har der været travlt, blandt andet fordi man ikke har måttet arbejde på tværs af grupperne, for eksempel inden for hjemmeplejen. Alle har skullet klare deres opgaver i egne grupper selv, og der er samtidig taget en medarbejder ud til at styre værnemidler og andre nødvendige ting. Så det har været nødvendigt at bruge ekstraordinære timer til at få tingene til at køre, og det er lykkedes, siger hun.

Annonce

Mange vil gerne på besøg

Samtidig har man endnu ikke fået brug for de ekstra 11 pladser, der står midlertidigt klar til at aflaste sygehusene ved hurtigere udskrivelser.

- Nogle af disse ekstraordinære pladser er nedlagt igen. Det gælder blandt andet tre pladser på Værkstedsgården, hvor de selv er mødt igen og skal bruge stedet, påpeger formanden.

Som tidligere omtalt har man givet pårørende lov til besøg på plejecentre og på bosteder. Besøg skal altid aftales på forhånd, og det skal foregå udendørs efter særlige retningslinjer.

- Det er mit indtryk, at mange gerne har villet bruge muligheden. Der har været enkelte situationer, som personalet har måttet tage hånd om. Jeg må ikke gå i detaljer, men det kan handle om nogle beboere, som har svært ved at genkende deres pårørende, fordi de har været væk for længe, siger Lisa Pihl Jensen og tilføjer:

- Man skal så huske på, at det i ganske særlige situationer og efter aftale med en plejehjemsleder kan lade sig gøre at besøge en beboer inden for. Det kan være, hvis beboeren er døende eller har det meget dårligt eller lignende situationer.

Annonce

Hygiejne efter højeste standarder

Det er besluttet at oprette en hygiejneorganisation for kommunen, som kan være med til at sikre, at hele kommunens personale har den nyeste viden om hygiejne, samt fordelingen af værnemidler. Organisationen vil politisk blive forankret i Sundhedsudvalget.

- Man kan sammenligne det med i gamle dage, hvor man havde en hygiejnesygeplejerske på sygehusene. Vi ansætter en person, som skal have styringen på området, altid være opdateret med den nyeste viden og sørge for, at alle faggrupper holder hygiejne efter de højeste standarder, siger Lisa Pihl Jensen.

Noget af det, man på sundhedsområdet nu skal tage højde for og vurdere, er, om borgere med behov skal tilbydes vedligeholdende træning, såkaldt hverdagsrehabilitering. Det skal stadig ske på en måde, så borgerne får kontakt med så få ansatte som muligt.

Og så skal man have vurderet, hvordan de ansatte i sundheds- og plejesektoren kan arbejde, så de holder det indbyrdes afstandskrav på mindst én meter, når nu flere og flere kommunalt ansatte vender tilbage. For eksempel har sygeplejerskerne kunnet bruge kontorer på Jobcentret, fordi Jobcentrets ansatte har været sendt hjem.

Annonce

Regningen

Rent økonomisk er det vanskeligt at gøre op, hvor mange ekstraudgifter kommunen får på covid-19. Staten har lovet at kompensere kommunerne.

- Så håber jeg ikke, at det bliver - som nogle har talt om - via bloktilskuddene. For så er jeg bange for, at vi ikke bliver fuldt dækket. Jeg foretrækker i allerhøjeste grad, at kommunerne bliver kompenseret via dokumenteret regning, nævner Sundhedsudvalgets formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne: Mette Frederiksen og Bo Tengberg er blevet gift på Møn

Fyn

Mange busser får nye køreplaner til august

Annonce