Annonce
Ærø

Sundhedsminister: Man kan godt tage i sommerhus, hvis man er meget opmærksom

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) slår nu fast, at man godt må tage i sommerhus. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix
Efter nogen forvirring slår sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fast, at man godt kan tage i sommerhus, hvis man er "meget, meget opmærksom".
Annonce

Ærø/Christiansborg: Man kan godt tage i sommerhus. Sådan lød konklusionen fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), da han blev spurgt i Radioavisen på DR onsdag klokken 12.

- Man kan godt tage af sted i sommerhus, men det er helt afgørende, at man overholder retningslinjerne, så hvis man gør det: Prøv så vidt muligt at pakke bilen med mad, og vid fra starten af, det er ikke sådan, at børnene kan få nye legekammerater, fordi man skal holde to meters afstand. Og hvis man skal rejse på tværs af landet, skal man i særlig grad være meget, meget opmærksom, sagde ministeren.

Uanset hvad er det altafgørende, at man selvfølgelig sørger for at minimere smittespredning på tværs af landet, slog han fast.

- Alle, der har det mindste hoste, let feber eller bare forkølelse: Hold jer indendøre og bliv hjemme. Men vi forstår også godt, at hvis man har mulighed for at komme i et sommerhus og siger, at nu skal man altså ud og have noget frisk luft, som jo også er godt, så er det bare meget vigtigt, at de, der vælger at gøre det, er ekstra, ekstra opmærksomme. Det er vores helt klare anbefaling, sagde han til DR.

Udmeldingen fra sundhedsministeren kommer, efter at der har været stor forvirring om, hvordan man skulle tolke statsminister Mette Frederiksens (S) opfordring for et par dage siden om at blive hjemme i påsken. Flere af landets borgmestre har frabedt sig besøg udefra, mens andre har sagt, at man er velkomne, blot man følger myndighedernes anvisninger.

Også på Ærø har debatten fyldt meget det seneste døgn. Specielt efter at turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken i et læserbrev skrev, at "alle danskere er hjertens velkomne på Ærø."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Analyse: Budgetforliget landede med ubetydelige politiske knubs og sværdslag

Annonce