Annonce
Søsiden

Succes for ny, maritim uddannelse, men praktikplads er et problem

M/f Ærøxpressen ville gerne have haft en færgenavigatør i praktik, men færgen er for stor efter de nugældende rammer. Rektor Helle Bak Poulsen ønsker nu grænsen forhøjet. Her er Ærøxpressen i tørdok fredag på Søby Værft.  Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Rektor Helle Bak Poulsen i Marstal vil arbejde for praktik på lidt større færger.

MARSTAL: Den nye færgenavigatør-uddannelse i Marstal er kommet godt fra land.

De ti studerende afsluttede fredag deres første modul. Det næste halve år skal de i praktik på en småø-færgerne eller andre, mindre passagerfartøjer indenfor de gældende rammer.

Netop rammerne for praktik-færgernes størrelse er et problem, vurderer rektor på Marstal Navigationsskole, Helle Bak Poulsen:

- Da vi annoncerede den nye uddannelse, fik vi omkring 40 henvendelser fra interesserede, men vi kunne have optaget flere end de ti, vi har på det første hold. Problemet var, at vi ikke kunne skaffe praktikpladser på færgerne, siger Helle Bak Poulsen til Søsiden.

- For at reducere problemet, vil vi arbejde for, at der åbnes for praktikpladser på færger lidt større end de nuværende 500 ton, siger Helle Bak Poulsen, rektor på Marstal Navigationsskole. Foto: Søren Stidsholt Nielsen


Problemet var, at vi ikke kunne skaffe praktikpladser på færgerne.

Helle Bak Poulsen, rektor, Marstal Navigationsskole.


Annonce

-En kamp ...

Navigationsskolens praktikkontor har hjulpet de studerende med at finde praktikpladser, og det har i følge Helle Bak Poulsen været en kamp.

- For at reducere problemet, vil vi arbejde for, at der åbnes for praktikpladser på færger lidt større end de nuværende 500 ton, siger Helle Bak Poulsen.

Omsat til praksis i Det Sydfynske Øhav betyder det, at færger som fx m/f Strynø og m/f Højestene holder sig under max-størrelsen for bruttotonnage.

M/f Ærøxpressen på overfarten Marstal-Rudkøbing havde tilbudt praktikplads, men færgen er for stor med sine 600 ton.

Helle Bak Poulsen vil nu forhandle om, hvor færge-navigatør-uddannelsen evt. skal justeres for at skabe praktikmulighed på lidt større færger end de nuværende regler sætter rammen for.

Håbet er, at det kan falde på plads, så næste forsøgshold kan få nytte af det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce