Annonce
Søsiden

Studerende tog spring fra bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering til færgenavigatør

Søren Ramshøj Christensen kender Det Sydfynske Øhav. Han stammer fra Tåsinge, bor i Svendborg og har fritidshus på Strynø. Nu er kursen sat mod færgenavigatør og praktiktid på bl. a. m/f Højestene til Skarø-Drejø. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Ny uddannelse i Marstal starter nu praktik på bl. a. færgerne Højestene og Faaborg III
Annonce

MARSTAL: De ti studerende på holdet af færgenavigatører er en sammensat flok. Den yngste er midt i tyverne , og den ældste er 55 år.

Erhvervsmæssigt har de baggrund som fx buschauffør, pilot, vvs-mand, steward, taxa-ejer og langturschauffør.

En af dem, der har taget det helt store spring er Brian Serup fra Vejle. Han kommer fra et job i Danske Banks afdeling til bekæmpelse af terrorfinansiering og hvidvask af penge. Han er også de eneste på holdet, der har noget sømand med sig. For små 20 år siden studerende han dual-officer og arbejdede i den forbindelse nogle måneder som kadet i Mærsk:

- Maskinen var jeg ikke så optaget af. At være styrmand synes jeg til gengæld, var meget spændende. Da jeg så, at færgenavigatør-uddannelsen kom var jeg fyr og flamme. Det er lige mig, også fordi man har muligheden for at komme hjem hver dag.

Brian Serups praktiktid er delt mellem færgen Faaborg III på Lyø-Avernakø og Samsøs kommende hurtigfærge Lilleør.

Brian Serup valgte at blive færgenavigatør efter et job i Danske Banks afdeling for bekæmpelse af hvidvask og terrorfinansiering. Nu skal han i praktik på m/f Faaborg III til Lyø-Avernakø. Foto: Søren Stidsholt Nielsen


Jeg har følt mig meget privilegeret for at kunne tage en ny uddannelse på trods af min alder.


Annonce

- Et helt oplagt valg

Stamkunde på Strynø-færgen Søren Ramshøj Christensen stammer fra Tåsinge, bor i Svendborg og har fritidshus på Strynø. Han er 56 år, uddannet smed og har i mange år arbejdet i offshore-branchen på Nordsøen:

- Jeg fandt ud af, at nu var tiden kommet til at gå i land. Så var det her et oplagt valg. Jeg har følt mig meget privilegeret for at kunne tage en ny uddannelse på trods af min alder.

Søren Ramshøj Christensen skal i praktik på Skarø-Drejøs m/f Højestene, men også på Hjortøboen og sundfærgen Helge.

- Jeg ser frem til at kunne yde en god service til alle passagerer, siger Søren Ramshøj Christensen og nævner, at han som stamkunde på Strynø-færgen kender mange af funktionerne om bord på en øfærge.

Om navigationsskolen siger Søren Ramshøj Christensen, at den har grebet uddannelsen fantastisk an:
- De har været gode til at få det til at fungere i forhold til et hold med meget forskellig baggrund, fastslår han.

Praktiktiden starter i næste uge. Ude på færgerne får praktikanterne tilknyttet en fast vejleder.

Undervejs i forløbet får de også besøg om bord af deres instruktør fra Marstal Navigationsskole, Jørgen Ritz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce