Annonce
Langeland

Strynøfærgen sejler: Men alle opfordres til at være forsigtige

Man kan godt komme til Strynø, men med forsigtighed. Arkivfoto: John Fredy
Man kan sejle med, men alle skal udvise forsigtighed.

STRYNØ/RUDKØBING: Det er i disse dage stadig muligt at bevæge til og fra Strynø. Færgen sejler efter normal sejlplan, men for at minimere risikoen for smittespredning af corona-virus skal man være opmærksom på en række forholdsregler, skriver Langeland Kommune på sin hjemmeside.

Passagerer i bil skal så vidt muligt forblive i køretøjet under overfarten. Gående passagerer skal benytte færgens salon, men opfordres til at sætte sig spredt. Hvis man er under mistanke for at være smittebærer, skal man i god tid inden rejsen kontakte færgen på telefon 6251 5100 på hverdage kl. 9-10. Folk i bil vil få tilladelse til og påbud om at blive i bilen under overfarten - og dermed ikke gå ud på dækket og i salonen. Er man gående og under mistanke for at være smittebærer, lyder opfordringen på at holde sig væk. Færgen har ikke faciliteter til den gruppe passagerer. Alle opfordres til at købe billet online, så der billetteres mindst muligt om bord. I øvrigt henviser kommunen til Sundhedstyrelsens anbefalinger om, hvordan man bør forholde sig i den nuværende situation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Sydfynske trafikprojekter på dagsordenen nu

Coronakrisen har sat meget i stå og i de seneste uger har vi i Folketinget brugt mange kræfter på adskillige hjælpepakker til mange forskellige sektorer for at hjælpe Danmark så skånsomt som muligt gennem krisen. Nu er tiden kommet til også igen at se fremad. Væksten er ikke alene gået i stå, den er også slået tilbage. Derfor er det vigtigt, at vi fra statens side hurtigt får gang i nye projekter, der kan skabe og understøtte ny vækst, beskæftigelse og udvikling. I Venstre har vi nu meldt ud og opfordret til forhandlinger om igangsættelse af infrastruktur- og trafikprojekter. Det sydfynske trafikprojekt ”Fra Omvej til Genvej” skal på dagsordenen i Folketinget nu og sammen med Lolland/Falster dermed skabe hurtigere trafikkorridor fra Sydfyn til Femernforbindelsen, som forventes at komme om nogle år. Her på den sydfynske side handler det om en ny omfartsvej på Tåsinge, og på Lolland-siden om en fremskudt færgehavn. Projektet vil give øget og hurtigere fremkommelighed. På den måde vil projektet medvirke til at gøre Svendborg, Langeland og hele det sydfynske område attraktivt at investere i som virksomhed og samtidig styrke bosætningen. Allerede i disse år inden Femernforbindelsen er etableret, mærker man tydeligt, at trafikmængden øges hen over Tåsinge og Langeland. Derfor skal dette vigtige trafikprojekt på dagsordenen nu. Samtidig udestår der også investeringer i at færdiggøre investeringer i støjskærme fra Svendborgmotorvejen og et stykke frem mod Svendborgsund. En del er lavet. Det resterende bør sættes i gang nu. Og det er ligetil at gå i gang med nu. Helt oplagt er det naturligvis også nu at få sat gang i cykelstiprojektet fra Ollerup til Svendborg. Nu har staten chancen for at gå foran og give et projektet et godt startskud. Lad os komme i gang. Kære regering. Sæt infrastrukturplan på dagsordenen nu, og indkald til forhandlinger. Sæt disse sydfynske trafikprojekter på planen. Der er behov for det.

Fyn

Fem testcentre på vej: Skal kunne corona-teste 5000 fynboer om dagen

Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce