Annonce
Langeland

Strynø skal inspirere til iværksætteri og erhvervsudvikling

Strynø er med i projektet ”Nye naboer – mere øliv”, hvor man vil matche virksomheder på øerne, der står overfor et ejerskifte, med potentielle øboere, der ønsker at afprøve livet som selvstændig erhvervsdrivende. Arkivfoto: John Fredy
Strynø er med i et nyt inspirationskatalog fra Sammenslutningen af Danske Småøer og LAG Småøerne, der skal vise iværksættere vej til potentialerne på de danske småøer.

STRYNØ: Sammenslutningen af Danske Småøer og LAG Småøerne er gået sammen om projektet ”Nye naboer – mere øliv”, hvor man vil matche virksomheder på øerne, der står overfor et ejerskifte, med potentielle øboere, der ønsker at afprøve livet som selvstændig erhvervsdrivende. I projektet er der fokus på småøernes landbrug og fødevarevirksomheder.

Om indsatsen siger formand for LAG Småøerne, Søren Noes, i en pressemeddelelse:

- Vi vil gerne være med til at videreudvikle landbrugs- og fødevareerhvervet på småøerne. Vi tror på at fødevarebranchen har nogle gode muligheder for at lykkes med iværksætteri og erhvervsudvikling på øerne. Vi bliver nødt til at turde afprøve nye veje og metoder til at få flere jobs og tilflyttere til småøerne, og med denne indsats ser vi en oplagt mulighed for at koble erhverv, ejerskifte og bosætning.

Det overordnede formål med projektet ”Nye naboer – mere øliv” er at styrke bosætningen på småøerne. Det sker blandt andet med forsøgsindsatsen omkring matchmaking, hvor fem ejere af landejendomme/fødevarevirksomheder på småøerne har taget imod tilbuddet om en nytænkende håndsrækning til markedsføring af deres ejendom, med henblik på et ejerskifte.

Ejendommene og deres muligheder præsenteres nu i et inspirationskatalog sammen med en beskrivelse af de ø-samfund, som de er en del af: Fejø, Sejerø, Strynø og Omø. /anst

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Julius Eskesen til Sønderjyske fra OB

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Ærø

'Et par tusinde kroner': Folkemødet underdrev ø-coasters udgifter til havneleje

Annonce