Annonce
Langeland

Straffes for fald i befolkningstallet: Politikere må gå ned i løn

Nyvalgte Jørgen Nielsen fra Det Konservative Folkeparti får ansvar for det nye Erhvervs-, Kultur- og Turismeudvalget, men han må se frem til at få et mindre honorar end de nuværende udvalgsformænd. Foto: Finn Eriksen
Et dalende befolkningstal på Langeland reducerer borgmester Tonni Hansens årsløn med 95.000 kroner. Samtidig rammer ny struktur de kommende udvalgsformænd, der får op til 100.000 kroner mindre i vederlag.

Langeland: Et fald i befolkningstallet og en udvidelse af antallet af politiske udvalg rammer nu de nyvalgte politikere i kommunalbestyrelsen på pengepungen.

Befolkningstallet på Langeland fandt sidste år til under 12.500, og den grænse betyder, at borgmester Tonni Hansens (SF) løn bliver sat ned med knap 95.000 kroner – helt præcist fra 884.968 kroner til 790.157 kroner om året.

Vederlaget til de 14 øvrige medlemmer af kommunalbestyrelsen beregnes ud fra borgmesterlønnen, og det betyder, at alle nu kan se frem til at få færre kroner og øre for ulejligheden. Der er dog i reglerne fra Indenrigs- og Boligministeriet en mulighed for at sætte vederlaget op for de 14 menige medlemmer, men den har man valgt ikke at udnyttet på Langeland.

Annonce

- Vi var fuldstændig enige om, at med det budget, vi lige har fremlagt (med besparelser for 26 millioner kroner, red.), er det ikke til diskussion overhovedet at bevilge ekstra penge til honorering af kommunalbestyrelsesmedlemmer, siger Tonni Hansen.

Deles om udgift

En ny udvalgsstruktur med fem udvalg i stedet for de nuværende fire betyder, at udvalgsformænd og næstformænd også vil få et mindre honorar end i dag. I andre kommuner – eksempelvis i Odense – har man også opfundet nye udvalg, men her følger der penge med til de ekstra udvalgsformænd.

De nye udvalg

Posterne i Økonomiudvalget og de fem fagudvalg er blevet fordelt:

Økonomiudvalget: Tonni Hansen (SF), Winni Kielstrup Hansen (SF), René Larsen (S), Jørgen Nielsen (K), Søren Ramsing (R), Peder Hansen (V) og Ulrik Kølle Hansen (V).

Klima, Trafik- og Teknikudvalget: Formand René Larsen (S), næstformand Brian Dalsgaard (V), Nynne Printz (SF), Ulrik Pihl (SF) og Flemming Neperus (SF).

Børne- og Skoleudvalget: Formand Søren Ramsing (R), næstformand Karina Jørgensen (V), Flemming Neperus (SF), Winni Kielstrup Hansen (SF) og Jesper Skovhus (V).

Ældre- og Sundhedsudvalget: Formand Winni Kielstrup Hansen (SF), næstformand Ole Sørensen (S), Erik Jørgensen (SF), Ulrik Kølle Hansen (V) og Karina Jørgensen (V).

Erhvervs-, Kultur- og Turismeudvalget: Formand Jørgen Nielsen (K), næstformand Ulrik Pihl (SF), Flemming Neperus (SF), Brian Dalsgaard (V) og Jesper Skovhus (V).

Beskæftigelses- og Socialudvalget: Formand Ulrik Kølle Hansen (V), næstformand Erik Jørgensen (SF), Ole Sørensen (S), Nynne Printz (SF) og Peder Hansen (V).

Sådan er det ikke på Langeland. Her er man enige om, at de nuværende vederlag til de fire formænd og næstformænd deles ud til de fremtidige formænd og næstformænd i de fem udvalg.

- Alle partier er enige om, at udgifterne skal holdes indenfor det nuværende budget, og det betyder, at formænd og næstformænd i de enkelte udvalg går ned i løn for at finansiere det nye udvalg, siger borgmesteren.


Alle partier er enige om, at udgifterne skal holdes indenfor det nuværende budget, og det betyder, at formænd og næstformænd i de enkelte udvalg går ned i løn for at finansiere det nye udvalg.

Tonni Hansen (SF), borgmester

Tre af de fire udvalgsformænd får i dag et formandshonorar på 221.242 kroner om året, men det beløb sættet fra januar ned til mellem 126.425 og 142.228 kroner – afhængigt af udvalgets tyngde.

Viceborgmester Lisa Pihl Jensen (S) får i dag næsten 400.000 kroner og er den bedst betalte politiker på Langeland, når der ses bort fra borgmesteren, der som den eneste er fuldtidspolitiker. I den nye kommunalbestyrelse kommer viceborgmester René Larsen (S) til sammenligning til at få en vederlag på omkring 285.000 kroner.

Annonce

Langelands overlevelse

I den nye struktur er der opfundet et nyt udvalg, der får ansvar for erhverv, kultur og turisme. Borgmester Tonni Hansen fortæller, at det nye udvalg både blev dannet for at få en konstitueringskabale til at gå op, men først og fremmest fordi, der er enighed om, at der er brug for et særligt fokus på netop det område.

- Nyskabelsen er, at vi laver et udvalg for erhverv, kultur og turisme, og det gør vi for at sætte endnu mere fokus på netop det område, som er en væsentlig del af Langelands overlevelse, siger Tonni Hansen.

Det nyvalgte konservative kommunalbestyrelsesmedlem Jørgen Nielsen bliver formand for det nye udvalg, der får ligeledes nyvalgte Ulrik Pihl (SF) som næstformand.

Annonce
Langeland For abonnenter

Glad langelandsk folketingsmand: Nu er chancen for bedre trafik øget med grundig undersøgelse af fremskudt færgehavn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Podcast: Lodsejere siger nej tak til fredning af Vejstrup Ådal - mener de selv kan tage vare på naturen

Svendborg For abonnenter

Besparelser rammer børnene: Tidligere forårs-sfo og kortere åbningstider i børnehaven

Svendborg

Fredagens coronatal: Smitten falder i flere sydfynske kommuner på nær Ærø

Fyn For abonnenter

Derfor kommer drab på uskyldig mand i Odense først for retten i efteråret 2022

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Livsstil For abonnenter

Godsejerfruen, der voksede op på Christiania: Clara Rosenkrantz inviterer indenfor i privaten på Glorup Gods

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Langeland For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Ministre bør stille op til interview med medierne

Faaborg-Midtfyn

Caféejer er træt af unge, der smugler øl og spiritus ind: - Vi kan ikke overleve, hvis det forsætter

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kultur For abonnenter

Madanmeldelse: Lige ud ad landevejen på Vester Skerninge Kro

Ærø For abonnenter

Nu er magten fordelt på Ærø Rådhus: Borgmesteren er officielt fundet efter endnu en afstemning

Faaborg-Midtfyn

Caféejer står alene med smuglerproblem: Kommunen vil ikke blande sig

Annonce