Annonce
Faaborg-Midtfyn

Overfald med økse og knytnæver: Anklager kræver hårde straffe til tæskehold

Arkivfoto: Michael Bager
De fem, der ifølge anklageskriftet overfaldt en mand med økse og knytnæver på Horne Strandvej, bør have mellem 6 og 18 måneders fængsel, mener anklageren.

Horne: En ung mand midt i 20-erne står til udvisning af Danmark, mens de fire øvrige, der deltog i en nøje planlagt straffeaktion den 3. august 2017, står til fængselstraffe mellem 6 og 18 måneder.

Sådan lød anklagemyndighedens krav, da anklageren torsdag i retten i Svendborg nåede frem til sin procedure.

Ifølge anklageskriftet lokkede et tæskehold på fem personer en cirka 30-årig mand til Horne med henblik på at give ham en lærestreg. Straffeaktionen fandt sted for enden af Horne Strandvej, der er et relativt øde område. Her blev offeret blandt andet slået med en økse, og samtlige de tilstedeværende slog på ham med knyttede næver, har han tidligere forklaret i retten.

Økseslaget efterlod et sår i kravebensområdet, der efterfølgende blev syet med tre sting.

Efter afstraffelsen blev han tvunget ind i en bil og kørt hjem til sin bolig i Svendborg, hvor der ifølge anklageskriftet herefter foregik et hjemmerøveri ved højlys dag. Fire fra tæskeholdet begyndte at tømme hans hjem for møblement og værktøj, der angiveligt skulle kompensere for en gæld, han havde den ene af overfaldsmændene. De havde et mellemværende omkring en minigraver, der ifølge den hovedtiltalte ikke var blevet leveret tilbage som aftalt. Røveriet stoppede dog brat, da det lykkedes for offeret at få tilkaldt politiet.

I går hørte retten så på nogle af de vidner, der som kærester og veninder havde været til stede og overværet overgrebet fra sidelinjen. To af dem kunne blandt andet fortælle, at de havde set øksen, der angiveligt blev brugt ved overfaldet, ligge på et sofabord, i den hovedtiltaltes hus. De kunne også fortælle, at de havde set møbler og andre genstande fra offerets hus blive båret ud i en varebil.

Særligt belastende er sagen for en ung mand med engelsk statsborgerskab, der har boet i Danmark siden 2014, hvor han var 10 år. Han har ikke fået søgt om forlængelse af sin opholdstilladelse og opholder sig derfor ulovligt i Danmark. Det var ham, der ifølge vidneforklaringerne brugte øksen, og anklagemyndigheden begærer ham udvist af landet.

Sagen, der har holdt fem forsvarsadvokater, en bistands-advokat, en anklager samt en domsmandsret på tre personer beskæftigede i to daglange retsmøder allerede, afsluttes torsdag i næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce