Annonce
112

Strømpistol og totenschläger: Ung mand varetægtsfængslet, sigtet for grov vold

Den 18-årige mand blev ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Odense varetægtsfænglset frem til den 13. februar, mens sagen om grov vold efterforskes. Arkivfoto: Michael Bager
Efter grundlovsforhør lørdag er en 18-årig mand nu varetægtsfængslet frem til den 13. februar, sigtet for grov vold og ulovlig tvang. Det var et tip, der fredag aften førte Fyns Politi til en adresse i Tranekær, hvor den unge mand befandt sig.

TRANEKÆR: Et tip førte fredag aften Fyns Politi til en adresse i Tranekær, hvor betjente fandt en 18-årig ung mand, der var mistænkt i en sag om grov vold og ulovlig tvang begået den 29. december i Rudkøbing.

Her blev forurettede udsat for grov vold under anvendelse af blandt andet en og strømpistol og totenschläger, der er et håndvåben, som folder sig ud ved at svinge det. I Danmark gælder det som et håndvåben og er ulovligt at have på sig, da det er omfattet af den våbenloven.

Lørdag kl. 11 blev den unge mand fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre ved Retten i Odense. Han sidder nu varetægtsfængslet frem til den 13. februar, oplyser anklager Karin Ehlers Jørgensen.

Hvis sagen ikke er færdig-efterforsket den 13. februar, vil der på det tidspunkt blive taget stilling til, hvad der videre skal ske med den varetægtsfængslet mand.

Anholdelsen kommer, efter at Fyns Politi tidligere på ugen efterlyste den 18-årige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sæt fuld turbo på turismen

Indimellem kan man stadig høre folk her på egnen vrænge lidt af turismen her - som om det ikke var et rigtigt erhverv. Den slags ord falder tit, når snakken falder på, hvad området skal leve af fremover - og her må man forstå, at vi ikke "skal rende rundt i nationaldragter", men noget "rigtig produktion" ville være bedre. Den slags ytringer er ikke bare dumsmarte og forældede, men også direkte skadelige for vores egns udvikling. Fordi vi har brug for turisterne. Derfor er det godt nyt, at man med de seneste opgjorte tal for Langeland kan se en meget positiv udvikling. Øen er nu den næstmest populære kommune for turisterne i forhold til antallet af overnatninger. Det er især tyskerne, der er vilde med den lange ø - de tegner sig for næsten halvdelen af de godt 500.000 overnatninger, der var sidste år. På Ærø er tallene knap så gode og viser en lille tilbagegang i forhold til året før, men her er til gengæld optimisme og tro på fremtiden, fremgår det blandt andet af øens turist- og erhvervsdirektørs nyhedsbrev. Nedgangen tilskrives nedgangen i bryllupsindustrien, som ellers har varmet godt i lavsæsonen i foråret og efteråret. Til gengæld er der tro på, at det med den forøgede færgekapacitet er muligt at tiltrække endnu flere turister den kommende sæson, og modsat manges og ikke mindst indenrigsministerens opfattelse, så melder øen om kapacitet til endnu flere turister. Det er værd at notere sig i den on-going debat om landevejsprincippet, der som bekendt fortsat ikke gælder hele året, netop med henvisning til, at nogle øer ikke ville kunne klare flere turister. Med hensyn til de sydfynske øer kan man vist roligt sige, at man godt kan rumme flere turister - og at der er i den grad er brug for det i vores erhvervsudvikling. Det er afgørende vigtigt, at vi alle har det store potentiale for øje, når vi snakker udvikling af området. Det handler ikke kun om udvikling for os lokale eller for tilflyttere, men i særdeles også om de gæster, vi kan tiltrække til at tage del i livet her - gerne hele året rundt. Så med den store vækst, der er igen er set inden for turismen bredt set i Danmark sidste år, så er det bare med at sætte turboen på også her. Og det gælder i øvrigt også for os selv: Micro-eventyr og stay-cation er jo ikke længere nye begreber, selvom de lyder som sådan. Det handler bare om at være turist på egen egn. Og måske det var værd lige at tjekke de sydfynske øer til næste weekendtur eller måske sommerferie. For turisterhvervet her har ret meget at byde på - også selvom de ikke går i nationaldragter...

Annonce