Annonce
Svendborg

Stort vindmøllemøde i Lundeborg: - Folk skal have en chance for at forstå konsekvenserne

Marianne Vitus lægger græsplæne til, når der torsdag den 13. august er møde om kæmpevindmøller i Lundeborg. Arkivfoto
Annonce

Lundeborg: Hvad betyder det for lokalsamfundet, at der bliver opstillet tre kæmpevindmøller ved Broholm Gods?

Det forsøger en gruppe borgere at belyse ved et orienteringsmøde i Lundeborg torsdag aften.

- Vi vil gerne oplyse borgerne om, hvilke konsekvenser møllerne kan få. Mange er nok vant til møller i 60-70 meters højde, men de kan slet ikke sammenlignes med møller på 150 meter. De store møller larmer, så man tror, at man bor ved en motorvej, og de ødelægger den omkringliggende natur. Det er jeg ikke sikker på, at alle beboere i området er klar over, siger Marianne Vitus, der sammen med sin mand Flemming lægger græsplæne til mødet.


De store møller larmer, så man tror, at man bor ved en motorvej, og de ødelægger den omkringliggende natur. Det er jeg ikke sikker på, at alle beboere i området er klar over

Marianne Vitus, vært ved vindmøllemøde.


Alle politikere i byrådet er inviteret med til mødet, men en del politikere har allerede meldt afbud, fordi de skal til møde i teknik- og erhvervsudvalget.

- Men jeg håber, at medlemmerne i miljø- og naturudvalget kommer, og jeg ved også, at Bo Hansen (S) (borgmester, red.) har meldt sin ankomst, siger Marianne Vitus, der håber, at mødet kan være med til at afføde flere høringssvar til kommunen.

- Der er høringsfrist på søndag (den 16. august, red.), og vi håber selvfølgelig, at rigtig mange vil indsende et høringssvar, siger hun.

Mødet afholdes på græsplænen på Gl. Lundeborgvej 27, og man skal være tilmeldt på forhånd af hensyn til forsamlingsforbuddet. Man kan tilmelde sig i Facebook-gruppen "Stop mega-vindmøller ved Broholm".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Annonce