Annonce
Faaborg-Midtfyn

Stort støttebeløb: Gevaldigt rygstød til Midtfyns Festival

Kim Skovby Klint og de øvrige bag Midtfyns Festival kan nu gå på en større indkøbstur. Arkivfoto: Nils Svalebøg
200.000 støttekroner til Midtfyns Festival skal blandt andet bruges på indkøb af inventar, så festivalen slipper for at leje.

Ringe: Forberedelserne til årets udgave af Midtfyns Festival er i fuld gang, og folkene bag festivalen har fået et gevaldigt rygstød i form af 200.000 kroner fra LAG SØM.

- Det er virkelig en god håndsrækning, og det sætter vi selvfølgelig stor pris på, lyder det fra Midtfyns Festivals direktør, Kim Skovby Klint.

Efter den første udgave af den genopstandne festival sidste år kunne Kim Skovby Klint og de andre frivillige bag musikbegivenheden notere sig et overskud på 200.000 kroner. Tilskuddet i samme størrelsesorden skal blandt andet bruges på indkøb af forskellige ting.

- Vi er ved at konsolidere os, så vi har et fundament at stå på fremadrettet. Så vi har søgt midler til noget af det, som vi ved, vi skal bruge år efter år. Så slipper vi for at betale dyr leje, forklarer direktøren, der peger på, at nogle af pengene skal bruges på leje af telte.

- For det har vi ikke mulighed for at købe selv, det er en for stor investering. Men sådan noget som borde og bænke, inventar, værktøj og praktiske ting, det vil vi købe.

Kim Skovby Klint overtog direktørstolen fra Sune Vesterlund Larsen efter festivalen i 2019. Lige nu er der travlt med at gøre klar til 2020-udgaven, der finder sted 21. og 22. maj på dyrskuepladsen i Ringe.

- Det går stærkt, vi har travlt, men det begynder at tage form. Vi har snart offentliggjort alle vores navne, og vi vil fortsat gerne opfordre til, at man køber billetter, siger Kim Skovby Klint.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor mange der er solgt på nuværende tidspunkt.

- Der er en lind strøm af salg, men folk venter lidt med at købe - det så vi også sidste år. Vi ligger nogenlunde på samme niveau som for et år siden, bemærker Kim Skovby Klint.

Festivalen har i 2020 blandt andet Johnny Madsen, Peter Sommer og Tiggerne, Østkyst Hustlers, Ester Brohus og Back to Back på plakaten.

Annonce

LAG SØM

LAG SØM står for Den Lokale Aktionsgruppe Syd-, Øst- og Midtfyn.

Aktionsgruppen har følgende overordnede mål:

- Styrke erhvervsudviklingen i landdistrikterne ved etablering og videreudvikling af mindre virksomheder.

- Styrke turismen, specielt med fokus på erhvervs- og fødevareturisme og kystnære aktiviteter.

- Styrke udviklingen af tværkommunale og transnationale erhvervssamarbejdsprojekter.

- Styrke udviklingen af fælles ressourcer i de tre kommuner.

- Styrke udviklingen af de enkelte områders specifikke særkender og udviklingspotentialer.

De lokale aktionsgrupper er finansieret med midler fra EU og Erhvervs- og Vækstministeriet.

Kilde: www.lag-soem.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Vær med til at sætte klimakampen på dagsordenen i Faaborg-Midtfyn

Det er så stort og komplekst, at det er svært at forstå. Det med den globale klimakrise og CO2-udledningen, der er løbet løbsk, verdenshavene som stiger, og vejr og landskaber og dyreliv som forandrer sig. For hvad kommer klimaudfordringerne og klimaændringerne mon til at betyde i et boligkvarter i Årslev? Eller i et sommerhusområde ved Faaborg? Eller i køledisken i brugsen i Ringe? Hvad betyder klimakrisen egentlig for dig og mig her i Faaborg-Midtfyn? Og hvad kan og bør vi egentlig gøre, dig og mig? På avisens redaktioner i Ringe og Faaborg har vi sat os for at finde ud af, hvordan Faaborg-Midtfyn står i klimakampen. Hvad er den nuværende klimaindsats i vores vidtstrakte kommune? Hvor vi er på vej hen? Og hvad der skal sættes i gang? Vi er på vej med en stribe historier om klimakampen helt lokalt, men vi vil også gerne have dine indspark. Hvad undrer dig, når det gælder klimaudfordringen i Faaborg-Midtfyn, og hvilke spørgsmål og problematikker, synes du, at vi på redaktionen skal undersøge og lave journalistik om? Skriv til os via https://spoergredaktionen.fyens.dk/faaborg-midtfyn, og så tager vi fat i så mange læserspørgsmål som muligt - og kommer med svar. Svar på tiltale er der også den senere tid kommet til de klimaforkæmpere, som i årevis, vel nærmest et par årtier, har kæmpet for at få klimakrisen højere op på den politiske dagsorden, både lokalt, nationalt og globalt. Op til folketingsvalget i juni sidste år eksploderede klimadagsordenen, og på kort tid er stort set alle partier i Folketinget blevet mørkegrønne, og Danmark har sat sig nogle af verdens mest ambitiøse klimamål. Hvad det kommer betyde lokalt i Faaborg-Midtfyn er indtil videre svært at blive klog på, men det har vi brug for at blive klogere i en fart. Og som du kan læse i dagens avis i et interview med borgmester Hans Stavnsager (S), så er det også noget, politikerne i kommunalbestyrelsen har brug for at blive klogere på. Faaborg-Midtfyn Kommune har reelt ikke noget, der minder om en samlet klimapolitik, men det arbejdet sættes i gang i løbet meget kort tid, forsikrer borgmesteren. At Faaborg-Midtfyn ikke er længere end som så med sin klimaindsats er tankevækkende, for det er snart 12 år siden, den dengang nystartede Faaborg-Midtfyn Kommune nedsatte et særligt klimaudvalg, der med den konservative politiker Grete Justesen i spidsen skulle komme med anbefalinger til lokale klimatiltag. Resultatet af klimaudvalgets arbejde er blandt andet det biogasanlæg ved Heden, som siden åbningen sidst i 2015 har omdannet gylle og andre rester fra landbrug for fødevareproduktion til grøn klimavenlig biogas. Nogen fast og sikker forankring i Faaborg-Midtfyn Kommunes politiske liv fik klimaudvalget fra 2008 dog ikke, for så havde borgmester Stavnsager ikke i dagens avis været nødt til at kalde kommunens klimastrategi for ”outdated”. Men så er det godt, en ny lokal klimaindsats nu omsider er på tegnebrættet. Alt andet havde også været uforståeligt. For ikke at sige ansvarsløst.

Søsiden

Politikere raser over miljøskibs-farcen: Amatøragtigt, stærkt kritisabelt, kaotisk, klamphuggeri

Annonce